38 C
Bucharest
Friday, July 12, 2024

Temperaturile sar în aer în România! Canicula se intensifică în țara noastră, alertă ANM – Playtech Știri

Administrația Națională de Meteorologie anunţă caniculă, marţi, 9 iulie 2024, în cea mai mare parte a României. Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius în regiunile sudice! Din păcate, valul de căldură va continua treptat să se extindă şi să se intensifice în toată ţara.

Val de caniculă în România

O atenţionare cod galben fost emisă pentru marţi, 9 iulie 2024, de către ANM:

”Valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova şi Maramureş, precum şi în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade şi local 38…39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”.

Canicula va continua treptat să se extindă şi să se intensifice în toată ţara, a mai transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturi greu de suportat marți, 9 iulie 2024

Valul de căldură se accentuează în România, iar vremea va fi caniculară și cu disconfort termic accentuat în cea mai mare parte a țării. Marți, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când vor fi averse slabe, descărcări electrice și ușoare intensificări ale vântului, local în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și din nordul Carpaților Orientali.

Temperaturile maxime vor ajunge la 40 de grade Celsius, iar cele minime între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…26 de grade pe litoral și în dealurile vestice.

Cum va fi vremea în Capitală

Vremea rămâne caniculară și cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade, potrivit specialiștilor ANM.

Link

- Advertisement -
Latest
- Advertisement -spot_img

More Articles

- Advertisement -spot_img