29 C
Bucharest
Sunday, June 16, 2024

Țara din Europa în care e periculos să mergi în vacanță. Avertisment de ultimă oră pentru români, ce trebuie să știi – Playtech Știri

Una dintre țările frecventate de români în vacanțe se află pe lista celor mai periculoase destinații turistice din lume în momentul de față, din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

Avertisment pentru românii care călătoresc în Grecia

Autoritățile române au emis o atenționare de călătorie în Grecia din cauza riscului crescut de incendii, valabilă de astăzi până vineri. În acest interval, temperaturile vor ajunge până la 42 de grade Celsius, iar riscul de incendii este foarte mare.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie a emis un buletin meteorologic conform căruia în intervalul 11-14 iunie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.

Ministerul Protecției Civile și Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menționată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală – zonele Viotia, Fthiotida și Fokida”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Cinci regiuni sunt cu risc major de incendii

Grecia este o țară unde temperaturile sunt extreme pe timpul verii. Chiar și în ultimele zile au fost înregistrate temperaturi de 35 de grade Celsius, iar vara abia a început.

Serviciile meteorologice prognozează că termometrele vor arăta chiar și 42 de grade Celsius în centrul țării, iar în capitală Greciei, în Atena, sunt așteptate temperaturi de 38 de grade Celsius.

De asemenea, marțea trecută au fost înregistrate recorduri de căldură pentru prima săptămână din iunie, temperaturile ajungând la 39,3 grade Celsius. Anul trecut, Grecia s-a confruntat cu incendii devastatoare, iar din păcate, prognosticul specialiștilor nu este mai bun pentru anul 2024.

Grecii se tem de o vară foarte dificilă

După incendiile devastatoare și un val de căldură fără precedent din anul 2023, urmate de cea mai călduroasă iarnă de până, Grecia se teme acum de o vară foarte dificilă, poate chiar mult mai grea decât anul precedent.

„Nimeni nu poate prezice cu exactitate cu ce condiţii (meteo) ne vom confrunta. Dar oricare ar fi ele, va trebui să luptăm din greu. Vara va fi foarte dificilă”, a avertizat ministrul pentru Crize Climatice şi Protecţie Civilă, Vassilis Kikilias, într-un interviu acordat AFP.

Link

- Advertisement -
Latest
- Advertisement -spot_img

More Articles

- Advertisement -spot_img