26.7 C
Bucharest
Monday, June 17, 2024

Incepe o noua editie Tezaur, cu dobanzi neimpozabile de pana la 6,85% pe an

Facilitate noua pentru cei care vor sa economiseasca. Romanii pot cumpara, incepand de luni, 10 iunie, titluri de stat TEZAUR cu maturitati de 1 si 3 ani, cu dobanzi anuale de 6% si, respectiv, 6,85%, a anuntat Ministerul Finantelor.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

  • Intre 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;
  • Intre 10 iunie 2024 – 5 iulie 2024 de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului;
  • Intre 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 in mediul urban si 10 iunie 2024 – 3 iulie 2024 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

„Odata cu aceasta emisiune avem o facilitate noua, aceea ca am implementat plata cu POS direct la sediile unitatilor de Trezorerie, pentru alimentarea mai facila a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectueaza cele mai multe dintre subscrieri. Urmatorul pas este ca anul acesta sa dezvoltam si o aplicatie care sa permita achizitia online a titlurilor de stat. Sunt pasi firesti pentru a facilita achizitia acestui instrument de economisire pe care romanii il apreciaza. In cele cinci editii din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a transmis ministrul Marcel Bolos.

Ghid pentru cei care vor sa economiseasca prin intermediul prin intermediul Tezaur.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in titluri de stat lansate de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia sunt publicate la sectiunea Datorie publicawww.posta-romana.ro.

Link

- Advertisement -
Latest
- Advertisement -spot_img

More Articles

- Advertisement -spot_img