27.1 C
Bucharest
Saturday, July 13, 2024

Cutremur în România miercuri seară, într-o zonă neobișnuită. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut – Playtech Știri

Miercuri seara, la ora 19:07, un cutremur de suprafață cu magnitudinea 3 pe scara Richter a avut loc în regiunea Crișana, județul Satu Mare, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul, clasificat cu intensitatea II, s-a produs la o adâncime de 1,7 kilometri.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 43 de kilometri sud-vest de Satu Mare, 51 de kilometri nord-vest de Zalău, 66 de kilometri est de Debrecen, 66 de kilometri nord-est de Oradea, 79 de kilometri sud-est de Nyiregyhaza și 81 de kilometri vest de Baia Mare.

Acesta a fost al treilea cutremur raportat miercuri. Primul a avut loc la ora 8:44 în județul Buzău, având o magnitudine de 3,6 pe Richter, urmat de un altul în județul Brașov, la ora 10:18, cu o magnitudine de 2 și o adâncime de 5 kilometri.

De la începutul lunii iulie, România a înregistrat zece cutremure cu magnitudini variind între 2 și 3,4. Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs în județul Vrancea pe 15 ianuarie, având o magnitudine de 4,3 și o adâncime de 74 de kilometri. Anul trecut, pe 14 februarie, un seism de 5,7 a zguduit județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

 

 

 

Link

- Advertisement -
Latest
- Advertisement -spot_img

More Articles

- Advertisement -spot_img