36.4 C
Bucharest
Friday, July 12, 2024

Apple crește vitezele de încărcare iPhone 16, dar fără a ajunge din urmă rivalul Samsung

Deși iPhone 16 va suporta încărcare mai rapidă, telefoanele Apple rămân totuși printre cele mai lente la acest capitol, compania americană preferând o abordare care să nu pună presiune pe costurile cu componentele.

Am aflat deja că Apple pregătește iPhone 16 cu acumulator mai mic pe modelul Plus, dar mai mare pe toate celelalte versiuni. Cu vitezele de încărcare situația este ceva mai uniformă, Apple crescând cu aproape 50% puterea maximă acceptată prin USB-C, inclusiv pentru modelul 16 Plus.

Dacă ne luăm după cifre, vestea că Apple crește de la 27W la 40W viteza de încărcare prin USB-C arată ca o îmbunătățire consistentă. În realitate, schimbarea se face cu ajustări minime la partea de hardware, 40W reprezentând doar vârful de putere acceptat de algoritmul responsabil cu încărcarea optimizată a bateriei. Spre exemplu, poze recente cu presupusul acumulator rezervat iPhone 16 sugerează că Apple a îmbunătățit capabilitățile de răcire strecurând acumulatorul într-o capsulă metalică, ce ar putea avea și rol protector în caz de strivire sau lovituri puternice aplicate telefonului. În schimb, nu sunt semne că Apple ar fi trecut la tehnologia dual-cell, folosită cu succes de producători precum Xiaomi pentru a dubla cu costuri minime puterea de încărcare. Aflăm în schimb despre o tehnologie numită stacked-cell, care ar face același lucru dar fără compromisul unei capacități diminuate.

Astfel, dacă iPhone 15 și iPhone 15 Pro pot atinge viteze de încărcare maxime de până la 27W cu un adaptor de alimentare USB-C adecvat, toate versiunile iPhone 16 se vor putea încărca cu viteze mai mari, de până la 40W prin fir și 20W în modul wireless.

iPhone 16 battery

Capacități acumulatori iPhone 16:

  • iPhone16: 3561mAh (+6% comparat iPhone 15)
  • iPhone16 Plus: 4006mAh (-8.6% comparat iPhone 15 Plus)
  • iPhone16 Pro: 3355mAh (+2.47%)
  • iPhone16 Pro Max: 4676mAh (+5.58%)

Iar dacă te întrebi ce e cu iPhone 16 Plus și acumulatorul său mai mic, află că acesta ar putea fi precursorul iPhone 17 Slim, Apple dorind să testeze piața cu o versiune iPhone mai elegantă, pregătită în răspuns la dispozitive cu trăsături similare dezvoltate de Huawei și alte branduri din ecosistemul Android.

Link

- Advertisement -
Latest
- Advertisement -spot_img

More Articles

- Advertisement -spot_img