Yandex Phone

19

Yandex.Phone este un telefon cu un ecran de 5,6 inci ce are la bord un procesor Snapdragon 630, 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare și un sistem dual de cameră pe spate format dintr-un senzor de 16 megapixeli și unul de 5 megapixeli. Așa că nu avem de-a face cu un telefon teribil de performant, dar nici nu este scump. Tot pachetul se vinde la un preț de 17.990 de ruble adică undeva pe la 1.100 de lei.

Yandex smartphone va rula Android, dar aplicațiile proprii vor fi puse înaintea celor Google, inclusiv propriul motor de căutare, însă aplicațiile Google nu lipsesc și sunt puse împreuna pe homescreen.

Yandex a câștigat și Google trebuia să le ofere utilizatorilor de Android din Rusia dacă vor ca Google să rămână motorul de căutare presetat sau altul. Într-un an de la acestă implementare, Yandex ar fi avut de câștigat, iar acum are o cotă de piață mai mare pe căutări decât Google în Rusia.

„Yandex.Phone a foost creat pentru a le oferi rușilor un smartphone echipat cu toate uneltele localizate necesare pentru a naviga viețile de zi cu zi. Utilizatorii pot interacționa cu Alice și cu cele mai utilizate aplicații Yandex într-un mod nou”, a spus Fedor Yezhov, vicepreședinte al Yandex.