Windows 95

16
Windows 95 poate fi folosit acum sub forma unei aplicatii pentru calculatoare, sistemul de operare fiind modificat special pentru a functiona in acest mod de astazi.

Windows 95 este acum disponibil sub forma unei aplicatii native pentru macOS, Linux, si Windows, un dezvoltator reusind sa faca sistemul de opearare accesibil mai usor pentru toata lumea. Vorbim despre aplicatii native pentru fiecare dintre cele trei sisteme de operare mentionate mai sus, ele avand cate 95 – 129 MB fiecare, si permitand folosirea fara probleme a Windows 95.
Windows 95 ar trebui sa poata rula si jocurile de la acea vreme, sau cel putin asta da de inteles dezvoltatorul, desi el recomanda o solutie de virtualizare dedicata pentru asa ceva. Lasand la o parte asta, daca sunteti interesati sa testati Windows 95 intr-o simpla aplicatie pentru calculator, atunci puteti descarca de aici proiectul, instructiunile de folosire fiind deasemenea disponibile.
Windows 95 ar trebui sa functioneze destul de bine, desi este compilat sub forma unei aplicatii, si ruleaza intr-un fel de masina virtuala, el fiind gandit ca sistem de operare propriu. Chiar si asa, ideea in sine este una interesanta, mai ales ca de-a lungul timpului foarte multe persoane au incercat Windows 95 doar pentru a-si aduce aminte de vremurile vechi.