virusul Triout

16

Experţii în securitate cibernetică au descoperit că toţi utilizatorii care au descărcat aceasta aplicaţie pentru cupluri dintr-un magazin oficial, au fost spionaţi.

„Ne-a stârnit curiozitatea faptul că o aplicaţie încărcată într-un market oficial are un caracter maliţios şi când am investigat am descoperit ca respectiva aplicaţie avea capacităţi avansate de spionaj.”

Odată ce este descărcată o astfel de aplicaţie, virusul Triout spionează tot ce faceţi pe telefon. Toate apelurile, mesajele, destinatarii, pozele, videoclipurile şi alte contacte din telefon, cât şi coordonatele GPS sunt trimise în timp real în serverele atacatorilor.

„Aplicaţia interacţionează cu sistemul GPS şi îi raportează atacatorului locul unde suntem cu o precizie de câţiva metri. Poate face fotografii atât cu camera de pe spatele telefonului, cât şi cu cea de selfie şi să trimită imaginile atacatorului.”

Pe lângă un antivirus instalat pe telefon, ca să nu ajungeţi în această situaţie trebuie să fiţi atenţi când descărcaţi aplicaţii.

Experţii în securitate cibernetică spun că această ameninţare de spionaj este în continuă dezvolare, iar informaţiile strânse până acum de hackeri nu au fost folosite pentru a obţine bani de la victime. Ei cred că cineva urmăreşte să realizeze o bază de date în scopuri deocamdată necunoscute

via: telegraph.md