Una din zece maşini verificate poluează peste limita admisă

18
Aproape 1.700 de vehicule verificate în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an, prezentau pericol iminent de accidente. Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, emisii poluante, punţi, jante şi anvelope, vizibilitate şi sistemul de frânare şi direcţie.
În judeţul Constanta au fost verificate: 933 de autoturisme, dintre care 68.70% neconforme, iar 78 maşini prezentau pericol iminent de accident.
La nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.
În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.
Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.
via: adevarul.ro