1. Optimizarea consumului si a performantelor

Pentru a putea face acest lucru este necesar ca motorul sa functioneze in parametri normali. Asa ca, inainte de a face orice altceva, asigurati-va ca motorul este in regula. Mai apoi interesati-va ce anume doriti, pentru ca, asa cum stiti, exista mai multe variante.

Optimizarea parametrilor si obtinerea unui consum optim se face, de cele mai multe ori, printr-un CIP-tuning care actioneaza asupra cailor putere, asupra cuplului, dar si in ceea ce priveste consumul.

Pretul pentru aceasta modificare variaza de la 200 la 400 euro si va va aduce in plus de la 30 pana la 50 de cai putere.

2. Grila noua pentru radiator - fara emblema

O noua grila, eventual fara emblema, este un element care poate schimba aspectul masinii voastre. Cei care iubesc masinile tunate stiu deja ca aceasta grila este foarte aratoasa si dorita de multi soferi. Aceasta este, poate, cea mai simpla modificare pe care o poti face. Si costa si destul de putin, intre 100 si 300 de lei. Merita, spunem noi.

3. Folie solara autorizata

Foarte multe persoane isi monteaza folie pentru ca, spun ei, arata bine. Ceea ce nu stiu ei insa, este faptul ca folia este de fapt un element care te protejeaza. Da, ea blocheaza razele UV si asa nu te vei mai bronza in masina, daca ai drumuri lungi de facut. Folia de culoare inchisa este indicata si pentru cei care isi doresc sa isi sporeasca cumva si siguranta bunurilor din masina, pentru ca prin ea nu se vede in interior.

Ceea ce trebuie insa sa mentionam este ca folia nu trebuie montata decat in service-uri autorizate de RAR. Altfel, riscati sa primiti amenda din partea politistilor. Montajul foliei autorizate poate costa intre 550 si 800 de lei, iar intreg procesul de montare dureaza aproximativ 3 ore.

4. Discuri de frana dublu ventilate

Daca cumva e necesar ca discurile de frana sa fie inlocuite, luati in calcul si aceste tipuri de discuri. Ele, in afara de ventilarea normala, mai au si niste perforatii sau striatii care contribuie la racire atunci cand franati excesiv.

Asa ca, daca mergi des cu masina pe munte si cobori pante abrupte care necesita folosirea franei mai des, poti monta aceste tipuri de discuri dublu ventilate. Ele costa intre 500 si 1000 lei perechea.

5. Set de jante mai mari

Acestea vor contribui, cu siguranta, la imbunatatirea aspectului masinii tale. Specialsitii in tuning recomanda sa luam unele un pic mai mari decat cele pe care le avem.

Share This