Trucuri pentru a mari viteza de functionare a iPhone-ului 

In cazul modelelor mai vechi decat cele mentionate mai sus, motivele pentru care telefoanele sunt prea lente tin probabil de uzura obisnuita sau de o memorie prea plina.

Jurnalistii CNN recomanda folosirea celei mai recente versiuni de iOS si actualizarea tuturor aplicatiilor, masuri care vor contribui si la sporirea securitatii.

De asemenea, chiar daca memoria telefonului nu este inca plina, poate fi eliberata o parte din spatiul de stocare. Utilizatorii gasesc o lista cu recomandari in acest sens la Configurari > General > Stocare.

Poate ajuta si dezactivarea functiilor care nu sunt esentiale, precum functia care permite unor aplicatii sa faca reimprospatare in fundal.

Daca problemele sunt cauzate de bateria veche, utilizatorii nu trebuie neaparat sa cumpere alt telefon, ci doar o baterie noua.

Cum protejezi bateria

Smartphone-urile folosesc baterii litiu-ion, care se degradeaza in timp si sunt sensibile la temperaturi extreme.

Durata de viata a unei baterii poate fi insa prelungita daca este ingrijita corespunzator. O masura importanta este evitarea expunerii telefonului la temperaturi prea scazute sau prea ridicate. De asemenea, in timpul incarcarii ar trebui evitate husele sau carcasele care opresc caldura.