10. Huawei P9 Lite 2017

Huawei P9 Lite 2017

Cuvântul “lite” e aproape greşit aici şi totul e în favoarea acestui model: ecranul, procesorul, camera, bateria. Nici selfie-urile nu arătau rău şi dacă va primi Oreo în timp util va fi şi mai sexy. Simplul gând că suntem la doar săptămâni distanță ca handset-ul să coste 600 de lei îl face un giga best buy.

9. OnePlus 5T

OnePlus 5T

Simplul fapt că un telefon cu dotări de Galaxy S8, Note 8, HTC U11 şi altele de gen costă doar 500 de euro îl face să merite locul în acest top. Acesta este mai mult decât un telefon, este singurul telefon din 2017 realizat de o companie care a reuşit să ia feedback-ul de la clienţi şi să îl folosească pentru a face corecţii. Uitaţi-vă la camera şi ecranul lui OnePlus 5T şi veţi înţelege ce am zis. OnePlus 5T plusează la cameră, creşte diagonala ecranului, adoptă aspectul cel nou şi are şi o baterie la fel de bună ca OnePlus 5T.

8. Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro este cel mai puternic telefon produs vreodată de Huawei. Are cea mai bună cameră Leica de pe vreun telefon Huawei, bateria nu e rea deloc, ba chiar a doborât 90% din toate recordurile telefoanelor din China testate de noi. A scăpat şi de alura masivă şi butucănoasă clasică pentru modelele Huawei Mate, trecând la factorul deluxe al sticlei din spate. AI-ul era un mare plus şi chiar era folosit la cameră şi detectarea automată a obiectelor.

7. Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2

Design-ul a fost rafinat, telefonul a fost puţin micşorat şi este mai comod şi mai compact acum. Vine cu până la 8 GB RAM şi cel mai bun CPU, deci la performanţă e zmeu. E şi unul dintre puţinele telefoane care face apel la ceramică în loc de sticlă şi metal, deci încă un element inedit. Imersivitatea ecranului e fantastică.

6. iPhone 8

iPhone 8

iPhone 8 Plus este o tigaie din sticlă incomodă şi nu stabilizează prea bine la filmare, iPhone X mi se pare lansat în grabă şi nu mă impresionează cu funcţiile sale speciale, dar iPhone 8 face impresie bună prin formatul compact şi performanţă genială.

5. Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL

Camera principală e excelentă, stabilizează bine şi are o claritate şi focalizare perfectă. Lag e un cuvânt de care telefonul e ultra străin. Înţeleg alegerea lui Ervin şi aş zice că e cel mai bun telefon pe care LG l-a produs de ani buni.

4. Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 e probabil singurul telefon cu ecran de 6+ inch pe care chiar îl poţi ţine în mână şi manevra, pentru că e incredibil de îngust. Are un zoom cum rar vezi la rezoluţia de 12 MP, o baterie excelentă şi un ecran super imersiv.Camera a fost prima duală care a stabilizat bine la filmarea din mers şi nu mă faceţi să vorbesc de design, pentru că arată fantastic. Recunosc, e tot un telefon prea mare pentru mine, dar dacă ar fi să trec trecerea la aşa o paletă, un Note 8 ar fi ales.

3. Sony Xperia XZ1

Sony Xperia XZ1

A început să îi scadă şi preţul, a primit şi Oreo rapid. E drept că bateria putea fi mai bună…

2. Razer Phone

Razer Phone

Razer Phone pare genul de telefon care să ruleze jocuri 2-3 ani fără probleme şi să ruleze 80% din orice titluri din Store-uri până la 5-6 încolo.Cred că e singurul telefon căruia i s-ar ierta o cameră slabă, dar ceva îmi spune că nu stă rău. Difuzoarele THX Dolby se aud obscen de tare, iar combinaţia de Snapdragon 835 şi 8 GB RAM, cred că îmi umileşte laptop-ul.

1. Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Campionul anului 2017 este Samsung Galaxy S8 în viziunea mea şi ceva îmi spune că mulţi gândesc la fel. Este “pound for pound” cel mai bun telefon al anului, incluziv în aspecte precum cameră, bateria excelentă, performanţă, iar design-ul e cu adevărat uimitor. Este cel mai arătos telefon din 2017, are ecranul cel mai imersiv, luminos, interfaţa s-a maturizat şi nu există nici o tendinţă sau urmă de stutter, care să zicem că apărea la TouchWiz în anii trecuţi.2017 a fost probabil anul cu cea mai mare cantitate de telefoane arătoase. Nu au mai existat hidoşenii şi FAIL-uri majore ca Note 7 nu am avut şi în general s-a mers pe o linie pozitivă. LG tot nu a reuşit să spargă piaţă, deşi a avut două telefoane bune, dar cu marketing insuficient. Samsung domină că de obicei, Apple a fost neînţeleasă în strategie şi iPhone X a fost prea experimental. Huawei a tot urcat, chiar depăşind Apple în vară şi OnePlus s-a maturizat frumos.