Se lanseaza platforma www.together4edu.ro, care pune in legatura directa companiile sau persoanele ce doresc sa doneze calculatoare si alte obiecte IT in scoli din mediul rural, interesate sa intre in lumea digitala. “Together” este un proiect dezvoltat de Asociatia “Freedom Smile”, cu o finantare de 7000 de euro oferita de Fundatia Orange, prin programul Sustine un ONG!

Platforma Toghether

Platforma isi propune sa reduca diferentele legate de nivelul de digitalizare al scolilor din sate in raport cu cele din zonele urbane si sa ofere elevilor din mediul rural acces la tehnologie. Pe langa functia de a conecta companiile care doneaza echipamente IT cu beneficiarii, platforma are si o sectiune de voluntariat, in care se pot inscrie persoanele care se ofera sa predea cursuri de informatica elevilor din mediul rural.

“Scolile romanesti trebuie dotate cu calculatoare, pentru ca elevii sa poata invata mai usor prin intermediul noilor tehnologii. In ziua de azi, digitalul este absolut necesar pentru a te integra in societate si pentru a reusi in proiectele profesionale. Cele mai multe scoli din mediul rural, din lipsa dotarilor, nu reusesc sa ofere elevilor un program de educatie digitala si acces la internet. Platforma Together inlesneste interactiunea dintre companiile care au computere pe care vor sa le doneze si scolile care au nevoie de aceste echipamente”, a spus Amalia Fodor, director Fundatia Orange.

Lansarea proiectului Toghether a avut loc in Bucuresti, in prezenta a cinci scriitori colaboratori ai Asociatiei “Freedom Smile”: Doina Rusti, Liliana Corobca, Dan Lungu, Cornel George Popa si Radu Aldulescu. Acestia au citit fragmente din cartile lor, au discutat cu participantii la eveniment despre beneficiile lecturii si au punctat importanta informaticii aplicate, care urmeaza sa devina mai facila pentru mai multi elevi din scolile de la sate.