Studiul pe paianjeni care te-ar putea face sa renunti definitiv la cafea

5


Exista o intreaga dezbatere asupra efectelor pe care consumul de cafea il are asupra corpului uman si pare ca nu se poate ajunge la un consens: Este cafeaua buna pentru oameni sau nu?

Un studiu realizat de cei de la NASA arata ca efectele cafelei asupra creierului nu sunt tocmai unele pozitive. Cercetatorii au folosit paianjeni pentru a vedea cum anumite substante le afecteaza creierul. Astfel, au expus animalele la o serie de chimicale, de la marijuana sau LSD la cofeina pentru a vedea cum functioneaza creierul sub influenta acestora.

Pentru a vedea cum aceste substante afecteaza creierul, cercetatorii s-au concentrat asupra panzelor de paianjen. Studiul a fost realizat in 1995, dar rezultatele au fost unele surprinzatoare. NASA a analizat modelele panzelor de paianjen pentru e determina nivelul de toxicitate al substantelor, iar cafeaua pare sa nu stea prea bine.

Sub influenta diferitelor chimicale, paianjenii au fost destul de afectati si n-au mai reusit sa-si realizeze panzele la fel cum ar fi facut-o in mod obisnuit.

Vezi si: Cafeaua este aliment, medicament sau drog? 10 lucruri interesante despre aceasta bautura

Sa bei sau sa nu bei cafea?

Poate te-ai fi asteptat ca si paianjenii sa fie afectati de droguri precum marijuana sau LSD. Partea interesanta e ca si cofeina ii afecteaza pe acestia destul de tare. Dupa cum se poate vedea in imagini, cam cel mai ciudat model ar fi chiar rezultatul unui creier expus la cafea.

Totusi, faptul ca paianjenii au fost atat de afectati de cafea nu inseamna ca si in cazul oamenilor cofeina ar avea acelasi efect. In ciuda studiului, multi experti sustin ca aceasta ar avea si o varietate de efecte pozitive asupra coprului uman si chiar este indicat sa bei o ceasca de cafea pe zi.

Acestia chiar au descoperit ca doua cesti de cafea in fiecare zi ar putea sa scada riscul imbolnavirii de cancer, diabet sau boli cardiovasculare.

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.Source link