Sfaturi si trucuri!

12

Google Chrome este in acest moment cel mai utilizat browser din lume, atat pe platformele mobile cat si pe cele desktop. Pe platformele mobile el este cel mai popular pe sistemul de operare Android, dar chiar si asa detine nu mai putin de 56.34% din piata in timp ce la distanta sub el se afla Safari cu 20.87%, Opera avand 3.62% si Firefox doar 0.34%.

Reclame multe? Baga AdBlock!

Un aspect deranjant pe orice browser este reprezentat de reclamele de pe site-uri. Pe desktop este foarte simplu sa instalezi o extensie (sau mai multe) de AdBlock, dar am mentionat mai sus ca Google Chrome nu suporta extensii pe mobile. Tot Google a venit cu solutia! A integrat in Chrome un AdBlock, desi acesta permite unele reclame, macar le blocheaza pe cele de tip spam, care iti fac telefonul sa vibreze sau care acopera din continutul site-ului.

Sincronizare si Cloud!

Serviciile Google sunt integrete foarte bine, iar trecerea de pe PC pe telefon sau tableta este foarte simpla, cand discutam despre browser. Google Chrome de pe mobil se integreaza foarte bine cu cel de pe desktop, asta daca aveti un cont pe Gmail. Pe PC va logati cu contul de Gmail, apoi sincronizati totul in cloud. Astfel parolele, istoria paginilor accesate, bookmark-urile, etc… vor fi stocate si actualizate mereu in contul de Gmail, iar daca va logati pe browserul mobil cu acelasi cont, toate datele vor fi disponibile si acolo. In plus avem optiunea de a accesa paginile vizitate de pe PC pe mobil si invers in Recent Tabs . Aici gasiti paginile deschise sau inchise recent de pe ambele dispozitive, astfel avem o navigare cross-platform foarte buna. Datele vor fi disponibile pe orice dispozitiv pe care va logati cu contul de Gmail.

Notificari de tip Push

Norificarile de tip Push sunt tot mai des intalnite, mai ales pe site-urile de stiri, care va notifica direct telefonul cu continutul nou, fara a fi nevoie de o aplicatie separata. Si Facebook beneficieaza de aceste notificari de tip Push, iar din Google Chrome aveti optiunea de a personaliza aceste notificari. Puteti selecta daca sa fiti notificati prin LED, vibratii sau sunet, sau doar una din ele. Chrome suporta si Notification Dots care a fost prezentat odata cu Android 8 Oreo.

Acceseaza setarile ascunse din Chrome

Ca si pe PC, Google Chrome are o serie de setari ascunse care pot fi accesate daca scrieti in bara de adresa about:flags. Aici va recomandam sa umblati cu mare grija, dar in mod normal browserul ar trebui sa mearga excelent asa cum este configurat de la instalare. Insa daca este neaparat nevoie sa activati sau sa dezactivati ceva ce nu se gaseste in sectiunea Settings, cu siguranta setarea este ascunsa.