“Suntem o companie de securitate cibernetică și motivul pentru care existăm este să protejăm copiii, în special de rețelele de socializare și de aplicațiile de mesagerie, de toate acele lucruri pe care le citiți în fiecare zi: agresiune, abuz, sextortion. Credem că actualele sisteme de control parental nu sunt destul de bune. Nu au ținut pasul cu lumea digitală și, în special, cu lumea în care copiii lor socializează − Snapchat, Instagram, mai puțin Facebook”.

SafeToNet este o aplicație care, odată instalată pe telefonul mobil al copilului, este conectată cu un cont SafeToNet al părinților. Softul scanează continuu celelalte aplicații și programe de pe smartphone și poate, de exemplu, să blureze o imagine considerată nepotrivită sau să blocheze camera foto dacă, în urma unei conversații, utilizatorul vrea să trimită poze cu sine în ipostaze sexuale.

Proiectată după comportamentul standard al unui copil, aplicația este concepută să alerteze părinții dacă există vreun risc potențial în activitatea sa online.