Românul care şi-a pierdut familia în furtuna din Grecia s-a întors acasă. A fost dus direct la Urgenţe

17UPDATE 11.42 Bărbatul de 41 de ani a fost externat şi va urma tratamentul la domiciliu. Consultul de specialitate de la Neurochirurgie a ieşit în regulă. Bărbat a beneficiat şi de consiliere psihologică.

 

 

Bărbatul a fost adus, duminică noaptea, de o Ambulanţă privată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj-Napoca. Medicii au stabilit următorul diagnostic: „traumatism cranio-cerebral minor grad 1. Escoriaţii regiunea frontală; traumatism coloană lombară; tasare vertebră L1; echimoză braţ drept. Plagă suturată antebraţ drept. Plagă suturată genunchi stâng. Multiple escoriaţii membre inferioare. Sindrom de hepatocitoliză. Pacientul este stabil şi conştient.” Bărbatul va fi transferat, dimineaţă, în jurul orei 6, la Neurochirugie pentru un consult de specialitate. 

 

Drama din Halkidiki 

 

Reporterul Antena 3 Oana Iancu a reuşit să vorbească cu bărbatul din Cluj care şi-a pierdut fiul şi soţia în furtuna care a avut loc zilele trecute în Grecia. 

 „Am stat de vorbă cu dânsul, mi-a mulţumit, a refuzat să stea de vorbă cu presa. În această seară a dat declaraţii şocante autorităţilor de aici. Cred că este sedat în aceste momente, pentru că altfel nu cred că ar fi putut supravieţui.

 

Nu-şi aminteşte foarte mare lucru. A căzut acoperişul, sub greutatea celor trei copaci şi peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit ţipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el şi de soţie. A văzut-o pe soţie sub acoperiş, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute. A mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor.

 

Împreună cu ei erau naşii lor, iar naşul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiş. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, şi preţ de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghiţit foarte multă apă”, a spus Oana Iancu pentru Antena 3.

 

O ambulanţă l-a dus pe băiat la spital. Clujeanul a încercat să-şi salveze şi soţia, care era cu capul în jos, sub dărâmături. „A putut doar să pună mâna pe ea şi atât – autorităţile nu i-au mai permis să se apropie. Femeia era în viaţă la sosirea medicilor,” a mai povestit reporterul.  

 

„Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul lui. A stat câteva ore la terasă până când o ambulanţă l-a luat şi pe el. A crezut că fiul său este în viaţă, dar nu s-a întâmplat aşa, din nefericire”, a mai spus Oana Iancu.

 

Citeşte şi

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link