Riscuri la care te expui

15

Telefonul mobil se poate transforma într-un dușman de temut pentru sănătate, mai ales atunci când este depozitat în apropierea corpului. Deși a devenit indispensabil, specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să țină la distanță telefonul mobil atunci când acesta nu este necesar, asta pentru a-și proteja organismul.

Obișnuiești să ții telefonul pe noptieră sau chiar sub pernă atunci când dormi? Ei bine, aceste obicei îți poate afecta puternic starea de sănătate. Departamentul de Sănătate din California atenționează că cei care fac acest lucru frecvent au șanse mai mari să se confrunte cu cancerul, infertilitatea, dificultățile de atenție sau problemele de sănătate mintală.

Specialiștii atrag atenția că riscurile sunt mult mai mari în rândul copiilor. Mai exact, telefonul mobil ar putea afecta dezvoltarea creierului și folosirea excesivă a acestuia chiar poate cauza tumori la nivelul urechii sau creierului. Deși aceste complicații apar destul de rar, psihologii spun că telefonul mobil îi poate face pe copii să se concentreze mai greu și chiar să întâmpine probleme legate de somn.

Radiațiile emise de telefoanele mobile pot avea un impact negativ și asupra calității spermei. Studiile au arătat că bărbații care țin telefonul în buzunar se pot confrunta cu infertilitatea.

Specialiștii spun că telefoanele mobile pot transmite o cantitate mai mare de radiații în special atunci când depun eforturi mai mari pentru a transmite informații. Contactul cu aceste dispozitive ar trebui evitat atunci când telefonul are două liniuțe de semnal sau mai puține, când cel care dorește să îl folosească este într-o mașină care se află în mișcare sau când sunt descărcate sau trimise diferite fișiere.

Pentru a evita orice risc, oamenii sunt sfătuiți să apeleze la căști pentru discuțiile telefonice, să țină la distanță telefoanele mobile în timpul nopții și să le transporte într-o geantă și nu în buzunar.