Reguli de care să ții cont când folosești aer condiționat vara

11

Trecerea de la interior la exterior sau invers în zilele caniculare nu ar trebui să fie bruscă. O resimți pe propriul corp, așa că ar trebui să fii atent la acest aspect. Este necesară o mică perioadă de trecere, de jumătate de oră. În acest interval, ar trebui să deschizi geamurile, să te obișnuiești un pic cu căldura și să oprești aerul condiționat.

Trecerea bruscă de la cald la o încăpere cu aer condiționat și viceversa poate cauza probleme de sănătate, inclusiv probleme respiratorii.

În ceea ce privește temperatura optimă, în zilele când temperatura de afară este foarte ridicată, de 37-38 de grade, temperatura optimă ambientală ar trebui să fie undeva între 18 și 22 de grade. Și în acord cu ea ar trebui să setezi orice aparat. „Dacă am funcționa în permanență la aer condiționat pe 15 grade, când afară sunt 38, se oprește inima”.

La aparatul de acasă trebuie curățate filtrele. Cel pe coloană centrală, din clădiri mari, inclusiv mall-uri, e necesar să existe firmă de mentenanță și filtre anti-bacteriene. În astfel de spații mari, problema e că același aer e recirculat de mai multe ori.