RCS&RDS se dezvoltă

18

RCS & RDS a înfiinţat o nouă companie, care are ca obiect de activitate furnizarea de servicii de IT şi dezvoltarea de software.

Totul vine în contextul în care Telekom Germania se pregăteşte să concedieze circa 6.000 de angajaţi de la T-Systems.

Mai mult decât atât, T-Systems, subsidiară a grupului german Deutsche Telekom, va pune în aplicare programul de austeritate prin care va concedia circa 10.000 de persoane în următorii trei ani, potrivit Channelnomics. Nu se știe încă dacă aceste măsuri vor afecta, în viitorul apropiat, și activitatea Telekom România, care deține și canalul de sport Telekom Sport.

Deocamdată, un lucru este cert. Telekom Sport, divizie a Telekom Romania, plănuiește eliminarea din grila de programe și a jurnalelor de dimineață. Măsura vine după ce, la începutul acestui an, s-a luat decizia să se renunțe, mai întâi, la emisiunile de dimineață.

Acest lucru se produce în condițiile în care subsidiara Deutsche Telekom a raportat pierderi operaţionale de 1,36 miliarde de euro în 2017, în timp ce veniturile au scăzut cu 1 miliard de euro, la 6,9 mld. euro.

Telekom România are aproximativ 1,5 milioane de abonaţi la serviciile de televiziune, în timp ce lider de piață rămâne RCS, cu aproximativ 3,5 milioane de abonați.

Telekom România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, are afaceri anuale de aproximativ un miliard de euro, conform zf.ro.

Grupul Telekom România a anunțat în decembrie 2017 că toate operațiunile sale mobile, respectiv cele ale Germanos Telecom, Sunlight și Telemobil (fostul Zapp), au fuzionat într-o singură entitate – Telekom România Mobile Communications (n.a fostul Cosmote). Fuziunea s-a realizat pe 1 decembrie 2017, cu scopul de a conduce la o structură organizațională mai eficientă.

Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinut de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din actiuni), Telekom România Communications (30%) și acționari persoane fizice (0,00000126%).

via:realitatea.net