“Radu Mazăre nu a evadat”. Declaraţie obținută în exclusivitate de Libertatea

11


Pentru a lămuri situația lui Radu Mazăre, în contextul în care România TV a relatat că fostul primar al Constanţei ar fi evadat din închisoarea în care se afla reținut în Madagascar, Libertatea l-a contactat pe ministrul Afacerilor Externe din Madagascar, Naina Andriantsitohaina.

Contactat inițial telefonic, oficialul s-a scuzat că este într-o reuniune importantă. Tocmai parafase un memorandum între Madagascar și la Serbia, reprezentată de minstrul omolog Ivica Dacici, la Anosy, pe linie de educație, medicină, industrie farmaceutică etc.

A cerut, însă, să primească întrebările pe Twitter. În fapt, era vorba doar despre presupusa evadare a lui Radu Mazăre.

În urmă cu puține momente, Andriantsitohaina, 56 de ani, a răspuns, printr-un mesaj scurt, pe Twitter: ”Nu e adevărat că Radu Mazăre a evadat!”.

Pentru că apoi să spună că ”cetățeanul român e în custodia noastră”

Naina Andriantsitohaina, ministrul de Externe din Madagascar

România TV a anunțat vineri seară că, potrivit unor surse, Radu Mazăre ar fi evadat din închisoarea din Madagascar. Informația a fost preluată de mai multe site-uri de știri, iar la scurt timp Poliția Română a transmis un comunicat în care precizează că nu a primit nici o informare oficilă în acest sens.

Informația fusese întărită pentru Libertatea, în jurul orei 23.00, și de unul dintre șefii stației România TV: ”Colegii noștri au o sursă credibilă de acolo, cea care le-a dat informații pe tot parcursul șederii lui Mazăre în Madagascar”.

Câteva ore mai târziu, „Capital” a relatat, tot pe surse, că Mazăre ar fi efectuat mai multe deplasari în Egipt, pentru a se întâlni cu un foarte influent investitor în turism din țara africană. Acesta i-ar fi pus la dispozție fostului primar jet-ul personal și că „un ajutor din partea egipteanului nu este exclus nici in ipoteza unei evadări”.

Oficialul din Madagascar a negat toate aceste scenarii.

De menționat că, deocamdată, persoanele desemnate să-l aducă pe Mazăre în România nici măcar nu au plecat spre destinație.

Asta afirmă, cel puțin, înaltul funcționar de la Antananarivo.

Andriantsitohaina, membru al cabinetului lui Christian Ntsay (desemnat în ianuarie) este unul dintre cele mai credibile personaje din Madagascar, om cu afaceri în domeniul distribuției de produse chimice (Prochimad), președinte de bancă (BMOI) și proprietar de grup de presă (Ultima Media).


Citește și

Citește mai multe despre Radu Mazăre și Madagascar pe Libertatea.Source link