„Provider”

17

„Dacă un corespondent lăsă un mesaj să apelaţi 06 07 74 52 41, nu apelaţi în nici un caz acest număr pentru că factura dumneavoastră va fi încărcată foarte mult”atragatenţia poliţiştii dacă nu eşti atent, poţi pierde 300 de euro într-o secundă * „Flacără Olimpică”, aşa cum este denumit virusul, distruge întregul hard disc al computerului

Poliţiştii avertizează! Un nou tip de fraudă face ravagii: eşti sunat de cineva care se dă drept operator la Cosmote, Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru că are acces la bază de date. Îţi spune că este ceva în neregulă cu factura ta şi te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai făcut asta, îi încarci cartela respectivului cu 300 de euro! „Dacă un corespondent lăsă un mesaj să apelaţi numărul 06 07 74 52 41, nu apelaţi în nici un caz acest număr pentru că factura dumneavoastră va fi încărcată foarte mult. După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei vă apelează pe GSM, se prezintă ca fiind Provider Orange, Cosmote (sau orice reţea în care sunteţi abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându – vă că este vorba de o verificare a mobilului dumneavoastră. Nu tastastaţi în niciun caz codul indicat şi închideţi imediat”.

Aveţi grijă la invitaţie!

Infractorii dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM. Nu le rămâne decât să creeze o nouă cartelă (sau oricât de multe) cu care vor vorbi în contul tău. Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi; anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi telefonul mobil. Nu deschideţi nici un mesaj care are ataşată o filă numită „Invitaţie”, indiferent cine o trimite. Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Această „arde” întregul hard disc al computerului dvs. Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact. „Dacă primiţi un mail cu denumirea de invitaţie, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat. Acesta este cel mai periculos virus”.