Producătorii auto recheamă mai multe mașini vândute în UE

7

Scandalul Dieselgate ia proporții în UE

„În opinia noastră, nu există o bază legală pentru plângerile clienților. Clienții nu au suferit pierderi sau daune. Vehiculele sunt sigure și bune de pus în circulație. Decizia instanței din Augsburg intră astfel în contradicție cu multe alte decizii în spețe comparabile

Volkswagen a recunoscut că au pus spre folosinţă în 11 milioane de vehicule deja vândute un soft construit să falsifice rezultatele la testele antipoluare care se fac la motoarele diesel. Totul s-a întâmplat în decursul a 10 ani, în perioada 2005 – 2015. Guvernul de la Berlin a reacţionat apoi în consecinţă şi a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în circulaţie în prezent, în Germania. Scandalul Dieselgate i-a costat destul de scump pe reprezentaţii grupului Volkswagen, care au achitat peste 25 de miliarde euro în răscumpărări, amenzi şi compensaţii clienţilor şi sunt implicaţi n continuare în procese atât în Germania, cât şi peste graniţă.

Fotografie ce ilustrează fenomenul
După scandal, producătorii de automobile au renunţat la multe modele de maşini care funcţionează pe motorină şi și-au îndreptat atenția și fondurile către alte modele, inclusiv pe maşini electrice.