Polița RCA pentru 30 de zile ar putea să dispară

14

Care sunt problemele generate de incheierea unei asigurari RCA pentru o luna?

  • Costuri foarte mari. Comisioanele pentru astfel de polite de asigurare auto incepe de la 5% si poate ajunge la 100%.
  • Soferi care uita sa reinnoiasca asigurarea. Statisticile autoritatilor arata ca din ce in ce mai multi soferi uita sa isi reinnoiasca politele pe termen lung, ceea ce atrage probleme si cheltuieli foarte mari in cazul in care sunt opriti de politie sau in cazul unui incident in trafic.

Care sunt statisticile asigurarilor RCA pentru o luna din 2018?

Numarul celor care au incheiat asigurari pentru o luna este destul de mare. In primele 6 luni ale anului s-au incheiat peste 600 de mii de astfel de asigurari.

De regula, cei mai interesati clienti de astfel de oferte sunt samsarii de masini, care au nevoie de asigurare doar pentru o scurta perioada, pana reusesc sa instraineze automobilul. De asemenea, cei cu venituri mici pot sa vada acest tip de asigurare drept o gura de aer.

O a treia categorie de clienti ai asigurarilor pentru o luna sunt soferii care locuiesc in zonele rurale si ajung doar ocazional la oras, atunci cand opteaza pentru achizitia RCA.

Pentru a face o paralela, in aceeasi jumatate de an au fost vandute 3.76 de milioane de polite RCA, asadar, peste 15% dintre soferi au preferat asigurarile pentru o singura luna.

Care va fi impactul pe care il va avea eliminarea asigurarilor RCA pentru o luna?

Cel mai probabil vor ramane doar doua optiuni: asigurarea pentru 6 luni sau asigurarea pentru 1 an. Cei mai dezavantajati vor fi cei care comercializeaza masini la mana a doua si cei care circula foarte rar cu automobilul, insa pentru un sofer care porneste masina in fiecare zi, o astfel de decizie poate sa fie foarte economica.