Piesele care se strică cel mai des când dă înghețul

16

Bateria

Ar fi bine să o verifici înainte să înceapă sezonul rece. Dacă nu este o baterie de calitate și are mai multe de trei ani vechime sunt șanse mari să nu-ți pornească mașina după o noapte friguroasă.

Ștergătoarele de parbriz

Iarna este un adversar feroce pentru ștergătoare. Dacă vrei să le prelungești durata de viață, ridică-le după ce ai parcat mașina, așa nu se „lipesc de parbriz”. Este important să nu încerci să cureți gheața cu ajutorul ștergătoarelor: folosește pentru dezgheț un spray special, dar și răzuitoarea. După ce ai curățat bine, poți să dai drumul la ștergătoare, dar nu uita și de lichidul special de spălat parbrizul, pe timp de iarnă, care rezistă și la minus 20 de grade.

Mânerele portierelor

Se strică destul de des pe timp de iarnă pentru că îngheață ușor. Cei mai mulți nu le curăță bine, înainte să plece la drum, le forțează și atunci se rup. Ar fi bine să folosești un spray special împotriva înghețului. Sfatul este valabil și în cazul chederelor și încuietorilor.

Atenție la spoilere și bare

Sunt foarte puse la încercare pe timp de iarnă. Pot să înghețe și să crape, când temperatura scade foarte mult. Spoilerele și barele sunt componente care au de suferit din cauza materialului anti-derapant, răspândit pe șosele, dar și în situația unor tamponări ușoare. Reparația sau înlocuirea lor durează câteva ore bune, poate chiar zile, așa că înainte să blocați mașina la service nu ar fi rău să vă interesați dacă au aceste piese auto.

Este important să știi că trebuie să-ți pregătești atent mașina pentru sezonul rece. Nu uita de antigel! Dacă îți îngheață apa riști chiar să spargi blocul motor și să te ții atunci cheltuială și bătaie de cap. O vizită la mecanic, înainte de îngheț ar fi foarte bună. Un specialist te poate sfătui și poate sesiza anumite probleme.