Costul real al unui pachet de cont

Pentru a vedea costul real al unui pachet, am luat in calcul comisioanele aferente catorva operatiuni uzuale, precum incasarile de bani in cont, interogarea soldului la bancomat, pentru a afla cati bani ai in cont, platile online, prin internet sau mobile banking, precum si retragerile de bani de la ATM-uri.

In cazul incasarilor, nicio banca nu-si taxeaza clientii care primesc bani dintr-un alt cont al aceleiasi banci (comisioane intrabancare). In schimb, daca primesti bani de la alt banca, platesti pentru fiecare incasare 4 lei, in timp ce ING este singura care nu are niciun comision.

Daca vrei sa vezi cati bani ai in cont/pe card (interogarea soldului), platesti 0,3 lei daca ai card BT sau CEC si folosesti bancomatele respectivelor banci. BCR si BT nu percep comisioane pentru propriii clienti, insa daca acestia folosesc bancomatele altor banci, comisionul este usturator: 4,5 lei. ING este singura care nu-si taxeaza clientii pentru interogarea soldului.

ING este singura, a treia oara, care nu are comision nici pentru platile catre alte banci (plati interbancare) efectuate online, taxa care variaza la restul bancilor intre 3,5 si 4,5 lei.

In schimb, la retragerile de numerar la propriile ATM-uri, ING are un comision de 3 lei, operatiune gratuita la BCR si BT.

Si pentru retragerile de bani la bancomatele altor banci ING are cel mai mic comision, de 3 lei, fata de 15 lei la BCR si BRD, astfel ca banca olandeza este cea mai ieftina dintre cele cinci: costul total al contului este de 17 lei, fata de 27 de lei la BT si CEC, 37 de lei la BCR si 40 de lei la BRD.

Share This