Ordonanţa 114 se împiedică de Parlament. Comisia de IT din Camera Deputaţilor a dat raport de respingere

5Ordonanţa 114 a primit raport de respingere în Comisia IT&C, cu 7 voturi „pentru” (2 USR, 2 PNL, 1 PMP, 1 UDMR, 1 minorităţi) şi 1 „abţinere” (PSD), a anunţat deputatul USR Cătălin Drulă. În acelaşi timp, comisia a dat raport de respingere şi pentru OUG 19/2019, care a adus modificări la OUG 114.

„OUG «lăcomiei» are efecte dezastruoase pentru economie – în Comunicaţii, în industria bancară sau pentru Pilonul 2 – trebuie să parcurgă tot circuitul parlamentar (inclusiv votul în plen) şi să fie respinsă definitiv. Presiunea trebuie menţinută pentru abrogarea acestei nenorociri”, a scris Cătălin Drulă, după vot.

Şi Pavel Popescu, deputat PNL, a spus că respingerea OUG 114 este o „veste excelentă pentru mediul de afaceri. „PNL alături de USR au înregistrat astăzi (ieri, n.r.) primul pas pentru eliminarea «Ordonanţei Lăcomiei», toxica ordonanţă ce afecta companiile din toate domeniile! Prioritatea noastră este repararea de urgenţă a răului făcut de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi gaşca lor (atenţie, încă la butoane dar speriată) de incompetenţi şi rău intentionaţi”, a scris deputatul PNL, după vot.

Proiectul de aprobare a OUG 114/2018 a mai fost dezbătut în Comisia IT din Camera Deputaţilor în luna martie 2019, fără a se da însă un raport, potrivit Hotnews.

Reprezentanţii Orange, Vodafone şi Telekom au transmis atunci în Parlament o adresă prin care au solicitat guvernanţilor eliminarea unei amenzi speciale, de până la 10% din cifra de afaceri, impuse în domeniul telecom prin controversata Ordonanţă de Urgenţă 114/2018.

OUG 19/2019, care a adus modificări controversatei ordonanţe, a introdus pentru sectorul telecom doar o amânare până la data de 1 septembrie 2019 a aplicării prevederii care introduce amenda. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link