”Noi în fiecare an investim peste 100 milioane euro în rețea și în IT și vom continua să investim în cele mai noi tehnologii, acestea fiind 4G și 5G. Punctez faptul că noi vom continua și investițiile în tehnologia 4G pentru a merge cât mai mult din mediul urban în mediul rural, pentru a acoperi până la urmă întreaga populație a României cu tehnologie 4G”, a menționat Ștefan Ionuț Slavnicu, director tehnic al Orange România, citat de News.ro.

Până în prezent, în 20 de ani, Orange România a făcut investiții de 3 miliarde euro, din care cea mai mare parte au mers în rețea, spune el.

Reprezentantul companiei estimează că serviciile de telecomunicații bazate pe tehnologia din generația a cincea (5G) vor fi disponibile comercial pe piața din România din anul 2020. Tehnologia 5G promite o viteză mobilă de până la 10 ori mai rapidă decât 4G.

”Din punctul nostru de vedere, tehnologia 5G presupune mai mulți pași de pregătire, printre care disponibilitatea terminalelor, disponibilitatea spectrelor de frecvență. În anumite spectre, de exemplu spectrul de 700 MHz, știm că există o anumită interferență, care va trebui eliminată. Iar din punct de vedere al  dezvoltării întregului ecosisterm, acum noi credem că undeva în jurul anului 2020 ar trebui să avem această tehnologie disponibilă comercial în România”, a spus directorul tehnic al Orange România.

Compania are aproximativ 3.300 de salariați și anunță că va continua angajările.

Rețeaua 4G acoperea la final de decembrie 93,2% din populația țării, adică 10.026 localități, unde 3,2 milioane clienți Orange foloseau serviciile Orange 4G, cu aproape 50% mai mulți comparativ cu finalul anului 2016. Această evoluție s-a regăsit și în traficul de date mobile care a crescut cu peste 80% comparativ cu T4 2016  și în cel 4G, care a crescut de trei ori.

În intervalul octombrie-decembrie, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 280 milioane de euro, în creștere cu 7,7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cifra de afaceri totală pentru 2017 este de 1,07 miliarde de euro. Creșterea a fost susținută în principal de evoluția pozitivă a utilizării datelor mobile, a pachetelor fix-mobil și a vânzărilor de echipamente mobile.

La 31 decembrie 2017, Orange România oferea servicii mobile, fixe și TV pentru 10.623.000 clienți. Principalii competitori ai companiei, pe piaţa din România, sunt Vodafone, Telekom şi Digi Mobil.