Opt transplanturi hepatice în opt zile. Trei donatori de organe în weekend!

5„Populația României a fost întodeauna favorabilă donării de organe. Sigur că unele din relatările negative mediatice au avut, poate, un anumit impact asupra acestei rate de consimțământ, dar nu major. Eu tind să cred că această rată a rămas foarte ridicată, comparativ cu media europeană. Donarea de organe este un act de supremă generozitate care trebuie încurajat și nu vom fi niciodată suficient de recunoscători familiilor care acceptă donarea”, spune Profesorul Irinel Popescu, a cărui echipă de la Fundeni, formată din Dr. Doina Hrehoreț și Dr. Vlad Brașoveanu, a realizat numai puțin de opt transplanturi hepatice în ultimele zile.

La rândul său, directorul Agenției Naționale de Transplant (ANT), chirurgul Radu Zamfir, a promis încă de la preluarea funcției, pe 5 martie, că va realiza o strategie pentru creșterea numărului de donatori de organe: „Voi începe o campanie privind donarea de organe. Oamenii trebuie să înţeleagă că în urma morţii cerebrale, care este echivalentul morţii ca atare, familia acelui pacient poate trecând peste trauma efectivă a celui apropiat, poate face un gest umanitar profund de donare. Prin acesta, salvează mai multe vieţi, prin acesta, o parte din persoana pierdută trăieşte mai departe. Dacă va fi nevoie, voi fi acolo şi voi fi în contact cu familiile pacienţilor în moarte cerebrală pentru a le face lucrurile mai clare”.

CITIȚI ȘI:

Locul unde BOGAȚII și SĂRACII sunt TOȚI LA FEL. Chirurgul Radu Zamfir, noul director al Agenției Naționale de Transplant, vorbește deschis despre oamenii cu TIMP de VIAȚĂ LIMITAT

Transplant de idei între Profesorul Irinel Popescu și chirurgul Radu Zamfir despre donarea de organe

ȘASE DONATORI de organe în ultimele zile. România spune DA pentru viață!

Lecția de transplant, cu Prof. Irinel Popescu. Drumul ficatului către lista de așteptare

Rares Bogdan a dat LOVITURA! Veste DEVASTATOARE pentru Liviu Dragnea inainte de alegeri

Source link