Venirea sezonului rece reprezinta in general un motiv de bucurie, mai ales pentru cei mici carora le place sa isi petreaca ore in sir jucandu-se in zapada. Acest lucru insa nu reprezinta un motiv de bucurie si pentru conducatorii auto care se vad nevoiti sa isi echipeze masinile cu toate cele necesare astfel incat sa poata face fata cu brio tuturor provocarilor din acest sezon. Anvelopele de iarna reprezinta componentele principale care contribuie in mod direct la siguranta rutiera in acest sezon avand in vedere ca acestea sunt special concepute pentru a preintampina deraparea autovehiculului din pricina zapezii si a poleiului care se regasesc aproape in permanenta pe carosabil in aceasta perioada.

Anvelopele de iarna reprezinta una dintre achizitiile pe care conducatorii auto ar trebui sa le trateze cu prioritate si responsabilitate avand in vedere ca acestea reprezinta principala suprafata de contact a masinii cu solul. In conditiile date, o alegere necorespunzatoare nu doar ca va avea un impact negativ asupra performantelor masinii, insa ne putem pune chiar si viata noastra si a celorlalti participanti la trafic in pericol. Alegerea unui set de anvelope de iarna potrivite pentru masina ta nu ar trebui sa mai genereze mari batai de cap in conditiile in care acestea se pot cumpara la ora actuala si online, prin intermediul magazinelor de specialitate. Iata asadar cateva aspecte interesante despre anvelopele de iarna si importanta acestora in ceea ce priveste siguranta is performantele oferite in sezonul rece.

Anvelopele de iarna sunt concepute dintr-un cauciuc special.

Una dintre particularitatile anvelopelor de iarna este faptul ca acestea sunt concepute dintr-un cauciuc mai special, mai exact, acesta este mult mai dur. Pentru a putea face fata cu brio temperaturilor scazute, este necesar ca pneurile sa fie construite dintr-un cauciuc mult mai solid, altminteri acestea s-ar uza foarte repede. Mai mult decat atat, anvelopele de iarna dispun de un numar mult mai mare de lamele de cauciuc decat anvelopele de vara, astfel incat autovehiculul sa poata oferi performante cat mai ridicate dar si o stabilitate mult mai buna, chiar si in conditii de iarna.

Utilizate corespunzator, anvelopele de iarna se uzeaza destul de greu.

Atunci cand se vorbeste despre gradul de uzura al unei anvelope, se iau in calcul o serie de factori care tin in general de stilul de condus. Totodata este important de retinut faptul ca utilizarea anvelopelor de iarna in conditii de vara va duce la aparitia prematura a uzurii pneurilor. Cauciucul utilizat pentru constructia anvelopelor de iarna se uzeaza foarte usor atunci cand temperaturile sunt ridicate. Asadar, desi echiparea autovehiculului cu anvelope de vara nu este un lucru obligatoriu, utilizarea anvelopelor de iarna in timpul verii va duce la o uzura prematura a acestora si va oferi performante destul de limitate.

Anvelopele de iarna devin obligatorii doar atunci cand pe carosabil se regaseste gheata sau zapada.

Chiar daca legislatia rutiera aflata in vigoare nu ofera un interval fix cand anvelopele de iarna devin obligatorii, cert este faptul ca in legislatie se specifica foarte clar momentul in care anvelopele de iarna devin obligatorii si anume doar atunci cand pe partea carosabila se regaseste un strat de gheata sau zapada.