Anul 2018 a adus noi reguli pentru poliţele de asigurare auto RCA.

Între acestea se numără posibilitatea transferării cazierului bonus-malus la noua maşină, măsură care permite unui şofer care nu a produs accidente să beneficieze de o reducere substanţială la încheierea unei poliţe RCA pentru o altă maşină.

O altă schimbare importantă este introducerea decontării directe, serviciu care permite unui păgubit să-şi reparte maşina pe propia asigurare, urmând ca firma sa de asigurări să recupereze prejudiciul de la asigurătorul şoferului vinovat.

Acest mecanism nou, care este opţional, poate funcţiona numai dacă se îndeplinesc simultan trei condiţii, explică pentru Radio România Actualităţi, Sorin Greceanu, director în cadrul Biroului Asigurătorilor Auto din România.

Sorin Greceanu: Dacă nu sunt vinovaţi de dauna respectivă, sunt doar două maşini implicate, ambele din România, ambele asigurate şi sunt doar daune materiale, pot să mă adresez propriului meu asigurător RCA pentru lichidarea acestei daune, pentru obţinerea despăgubirii, după care asigurătorul meu, se presupune că eu l-am ales, am încredere în el, se ocupă de o recuperare a banilor de la asigurătorul RCA al vinovatului.