Motive pentru care conducatorii auto aleg bull bar-ul

29

Prea putini sunt constienti de rolul pe care unele articole si accesorii din dotarea masinilor il joaca, atat in ceea ce priveste protectia, cat si estetica. Spre exemplu, inca mai sunt conducatori care se intreaba ce scop are un bull bar si de ce ar face o astfel de investitie. Este vorba despre bara de protectie, dispusa frontal, ce se regaseste in comert intr-o varietate de optiuni de modele si materiale.

Varianta din inox este dintre cele mai populare la ora actuala pe piata, disponibila fiind pentru diverse marci de automobile si pe site-ul mentionat.

De cand s-au impus limitari in ceea ce priveste caracteristicile unui bull bar, este mai dificil pentru publicul doritor sa faca o selectie corecta a optiunilor. Nu mai sunt acceptate acele modele ce prezinta alte design-uri decat cele standard: bull bar-ul inaltat pana in dreptul barei de protectie, a capotei, dotat cu aparator de faruri, spre exemplu. In prezent acestea nu dispun de omologare, adica sunt interzise de lege, atat pe drumurile publice din tara, cat si din UE.

Cand vine vorba despre un astfel de element auto, motivele pentru care publicul se orienteaza spre un model special conceput pentru marca auto detinuta variaza.

Unii opteaza pentru un bull bar din motive pur estetice. Considera ca un astfel de detaliu aduce o imbunatatire de design aparte, ceea ce nu poate fi de altfel contestat. Despre maniera in care va imbunatati estetica masinii nu poate spune nimeni nimic negativ. Cu atat mai de efect este acesta cand este completat de un roll bar sau praguri laterale. Daca mai au si acelasi material la baza – inoxul, atunci pachetul este considerat complet.

Adevaratul scop pentru care a fost insa creat bull bar-ul sau cel putin motivul principal il vizeaza considerentele functionale. Este astfel vorba despre rolul de protectie pe care articolul auto il indeplineste. Inoxul este materialul de baza, cel care va asigura o protectie deosebita acolo unde impactul este frontal. Nu putini sunt cei care si-au avariat masina in urma unui accident cu un animal pe sosea din cauza ca nu aveau in dotare un astfel de articol. De altfel, un bull bar isi dovedeste eficienta si in efectuarea de manevre simple, de parcari.

De asemenea un motiv frecvent pentru care conducatorii auto achizitioneaza bull bar-uri se refera la faptul ca pot monta totodata si un set de reflectoare. Nimeni nu poate contrazice faptul ca masina dobandeste un cu totul alt aspect – mai elegant, deosebit. De altfel, creste si capacitatea acesteia de a lumina pe timpul noptii.

In conditiile in care lista de optiuni este atat de vasta, fiecare va trebui sa acorde atentia magazinului din care va face achizitia unui bull bar. De ce? Chiar daca la o prima vedere toate par asemanatoare, diferenta o face calitatea specifica acestora. Astfel, exista sanse ca investitia sa conste intr-un bull bar imbracat in crom, ce se va imbraca in scurt timp in rugina sau se va deteriora inestetic.