Mituri despre telefonul mobil

25

1. Formatarea acumulatorului;

Bateriile Li-ion nu au nevoie de formatare.

2. Cele mai bun hardware = cea mai bună experiență de utilizare;

Cele mai bune specificații nu-ți vor confirma și faptul că ai cel mai bun smartphone în gaming, la nivel de cameră foto și video etc. Pe de altă parte, hardware-ul a evoluat mult mai puternic față de software, iar unele telefoane mobile cu software scris corect chiar și de acum 2 – 3 ani se pot descurca cu peste 95% din jocurile și aplicațiile existente în Google Play.

3. Mai mulți megapixeli = calitate mare a imaginilor;

Nokia se hazardase în cursa megapixelilor prin 808 PureView în 2012 și Lumia 1020 în 2013 (telefoane cu senzor de 41 Megapixeli cu f/2.2, OIS, optică Carl Zeiss, flash xenon etc).

4. Capacitate mare a bateriei = autonomie mare;

Capacitatea acumulatorului este importantă, dar sunt și alte elemente ce joacă un rol crucial în a avea o autonomie cât mai bună (panel, rezoluție și luminozitatea ecranului, procesorul, firmware-ul scris de către producător). Mult B-branduri chinezești cu baterii de 6000 mAh, chiar și de 10.000 mAh promit marea cu sarea, dar testate se dovedesc a atinge o autonomie ce nu justifică dimensiunile grosolane, prețul plătit etc.

5. iPhone-urile sunt cele mai sigure telefoane mobile;

iPhone-ul este mai sigur față de unele modele Android, unele smartphone-uri chinezești au bloatware ce furnizează date către serverele producătorului etc.