mit sau realitate?

17

Din cauza combustibilului inferior benzinei, cele mai afectate sunt motoarele alimentate cu motorină. Nu sunt ferite nici cele pe benzină, însă în acest caz afectarea se produce într-un interval mai lung de timp și nu atât de grav, așa cum se întâmplă în cazul motorinei.

Există nenumărate soluții pentru prevenirea problemelor de natură tehnică: înlocuirea la timp a filtrelor și fluidelor cu unele de calitate, demontarea și curățarea chimică sau mecanică a unora dintre componente, utilizarea în carburant a unor aditivi cu proprietăți de curățare, etc.. Nu cu mult timp în urmă, și pe piața de profil din România, a apărut metoda decarbonizării.

Dacă inițial procedura apăruse pe piață cu aproape 100 de euro, acum este aplicată la tarife care variază între 150 și 250 de lei. Durata este în funcție de capacitatea cilindrică a mașinii, tarifele fiind mai mari la peste 3000 cmc. Cert este că cei cu care am luat legătura lucrat cu tarife între 150 și 200 de lei. Este mai puțin important, pentru că ceea ce ne interesa cu adevărat era rezultatul.

”Motorul își va recăpăta puterea și performanța, vor scădea emisiile poluante și consumul de combustibil. În funcție de motor, timpul curățării este de aproximativ 30 -40 de minute de la începerea procedurii de curățare, în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, iar rezultatele vor fi vizibile și imediat după terminararea procedeului de decarbonizare.
Acest proces de curățare cu hidrogen nu implică demontarea motorului, introducerea mix-ului de gaze fiind facută prin admisia de aer în timp ce motorul funcționează. Nu este coroziv sau dăunător motorului. Crește eficiența motorului – 14,7% ,  zgomotul și vibrațiile scad cu 34,0%, sunt reduse emisiile de CO2 cu 64,7%”

După cele 30 de minute de procedură, prima și cea mai clară schimbare a fost reducerea sensibilă a vibrațiilor specifice unui motor diesel, concomitent cu un nivel de silențiozitate mai bun. Primii 10-15 km cu turația menținută la puțin peste 3000, ajută la eliminarea de pe traseul de evacuare a reziduurilor rezultate din aplicarea procedurii. Este vizibil fumul negru, care dispare însă destul de repede. Contează foarte mult și în ce stare se afla inițial motorul.

via: observatorulph.ro