Metode care prelungesc durata de viaţă a gadgeturilor

26

1. Încarcă-ți corect dispozitivele

Foarte puțină lume știe că durata de viață a unui dispozitiv cu baterie litiu-ion poate fi prelungită dacă bateria nu este încărcată niciodată până la 100%.Nivelul de încărcare optim pentru bateria unui smartphone este între 40% și 80%.

Un dispozitiv pentru fumători IQOS e format dintr-un încărcător portabil și un „stilou”, fiecare cu propria baterie.

Pentru a reduce cât mai mult riscul unor defecțiuni, folosește doar accesorii originale.

2. Urmează recomandările producătorului

„Am mai avut, știm cum funcționează, toate merg pe același principiu” sunt gândurile noastre în acele clipe. Cu toată siguranța noastră, însă, manualul de utilizare conține indicații prețioase despre modul în care trebuie utilizat eficient un dispozitiv nou.

Dacă vrei ca noile tale gadgeturi să nu cedeze mult prea repede, e indicat să citești măcar o dată recomandările producătorului.

Tehnologia smart se bazează pe update-uri periodice pentru îmbunătățirea gadgeturilor, așa că ar fi o idee bună să verifici cu regularitate dacă au mai apărut modificări sau noutăți, pe site-ul producătorului.

3. Curăță cât mai des gadgetul tău

Îl ștergem de amprente, îl ținem departe de chei, de monede sau de alte lucruri care ar putea să-l deterioreze.

În buzunare sau în genți, orice dispozitiv high tech se transformă într-un magnet care atrage toate firele de praf și scamele. Le regăsești apoi în mufa cablului audio, în microfon sau sub carcasă. În timp, toate aceste particule pot afecta circuitele, pot deteriora ecranul sau alte componente sensibile.

Poți folosi o cârpă moale să cureți ecranele de impurități, de urme de amprente și de transpirația lăsată de mâini pe parcursul zilei. Un bețișor cu vată la capăt te poate ajuta să ștergi praful din locurile mai ascunse. Și există substanțe de curățare speciale pentru gadgeturi, care, utilizate corect, le vor prelungi durata de viață.