Masuri de siguranta

25

Usa din fata

Acest lucru poate parea prea evident pentru a fi adevarat, insa aproape jumatate dintre hoti intra prin usa din fata. De ce? Este usor de accesat. Unul din patru proprietari marturiseste ca frecvent paraseste casa lasand usa din fata descuiata si jumatate dintre acestia o fac din cand in cand.

Strada pe care locuiesti

Casele plasate in zone cu vizibilitate mare sunt in principal mult mai accesibile pentru cei care planuiesc o spargere. Insa, atunci cand casa ta este plasata pe strazi care nu sunt neaparat vizibile si in locuri cu foarte putina circulatie, sunt sanse mult mai mici sa fie jefuita. De aceea, atunci cand decizi sa iti schimbi domiciliul ar fi bine sa iei in calcul si acest aspect.

Etajul la care locuiesti

Ferestrele de la primul etaj al cladirii in care locuiesti sunt al doilea cel mai comun loc prin care hotii pot ataca, dupa usa din fata. Acest lucru este de preferat de hoti pentru ca este relativ usor sa deschizi o fereastra. Chiar si cei mai precauti oameni pot lasa uneori o fereastra deschisa, mai ales in perioadele calduroase. Insa, exista o rezolvare foarte usoara, si anume se poate folosi un blocaj al ferestrei care va permite deschiderea doar la cativa centimetri.

Pozele din vacanta

Patruzeci la suta dintre oameni recunosc ca posteaza pe retelele sociale fotografii din vacanta. Si, in timp tu iti postezi fotografiile in mediul online care iti pot aduce aprecieri, prietenii tai vad pe unde te mai plimbi si ce vizitezi, hotii stiu deja ca tu esti plecat, iar casa a ramas nesupravegheata, fiind in acest fel o tinta sigura.

Vechimea cartierului

De obicei, hotii vizeaza cartiere cu imobile noi sperand ca noii locuitori nu sunt foarte familiarizati cu zona. De aceea, este indicat sa iti gasesti o locuinta intr-un cartier mai vechi, in care vecinii se cunosc intre ei, deoarece in astfel de zone este foarte probabil ca hotii sa actioneze.

Sistemul de alarma

Simpla instalare a unui sistem de alarma nu te va ajuta deloc daca nu o si utilizezi, iar 20% din oamenii care au un sistem de alarma spun ca nu se deranjeaza sa o activeze in timpul zilei, chiar daca atunci se produc majoritatea spargerilor.

Incuietoarea

Timpul este cel mai important factor in cazul hotilor, de aceea alegerea unei incuietori normale nu ii va pune deloc in dificultate. Insa, atunci cand alegi o incuietoare mai complexa, hotii vor vedea ca nu se deschide usor si vor renunta pentru a nu risca sa fie prinsi.

Luminile din afara casei

Exista hoti care actioneaza doar pe intuneric, noaptea aceasta fiind cel mai bun aliat al lor. Din fericire, exista o solutie foarte simpla care te poate feri de necazuri, si anume luminile din afara casei. Monteaza beculete in colturile casei sau la intrare si lasa-le aprinse pe timpul noptii. Poti fi sigur ca in acest mod hotii nu se vor apropia.

Animalul de companie

Proprietarii cainilor se pot numi norocosi. Aproximativ 50% dintre hoti spun ca simpla prezenta a unui caine ii va impiedica sa jefuiasca o casa. Si asta se intampla atat pentru cainii mici, zgomotosi, precum si pentru cei mai mari, amenintatori.

Statutul tau social

Este foarte important sa te imprietenesti cu oamenii din jurul tau, mai ales cu vecinii, deoarece pot fi cei mai buni aliati in cazul in care va confruntati cu probleme. Mai ales atunci cand esti plecat din oras fie pentru cateva zile, fie pentru un timp indelungat, este bine sa-i poti spune cuiva sa fie atent la ce se intampla cat tu lipsesti.