Marketplace-ul care îți închiriază gadgeturi

12
Stuffz este un marketplace pentru închiriere gadgeturi, lansat de doi români, care își propune să-i ajute, pe de o parte, pe cei care au un gadget și îl folosesc prea rar, iar pe de altă parte, pe cei care au nevoie de un gadget relativ scump doar pentru o perioadă limitată de timp.
Stuffz, marketplace-ul pentru închiriere de gadgeturi a fost lansat de Radu Vladislav și Alina Petcu, ambii tineri venind din zona corporate. În ultimii 4 ani, au lucrat în Rotterdam, Olanda, dar au decis să se întoarcă în România pentru a pune bazele unui startup. Anterior, Radu a fost implicat în alte două proiecte de antreprenoriat, în România, în zona de E-commerce și HoReCa.
Până în urmă cu câțiva ani, aceste obiceiuri păreau utopice, însă credem că următorul pas este utilizarea în comun a gadgeturilor.

Ce e Stuffz?

Stuffz este un peer-to-peer marketplace ce facilitează închirierea de gadgeturi între persoane. Este construit pe principiul economiei colaborative și are ca scop final descurajarea consumerismului inutil prin folosirea în comun a gadgeturilor cu valoare de achiziție relativ ridicată.

Pe platforma Stuffz, persoanele vor putea oferi spre închiriere, respectiv vor putea închiria gadgeturi în siguranță. Fondatorii sunt în discuții cu mai multe companii de asigurare pentru a crea cel mai potrivit produs pentru asigurarea gadgeturilor. Aceștia vor să protejeze gadgeturile închiriate prin platformă împotriva scenariilor de avarie sau furt.

Pentru proprietarii de gadgeturi, Stuffz înseamnă monetizarea obiectelor electronice pe care nu le folosesc des, în timp ce chiriașii închiriază gadgeturi doar atunci când au nevoie de ele.

În prezent, au lansat versiunea private beta în mediu simulat, în care testează fluxurile, funcționalitățile platformei și îmbunătățesc experiența utilizatorilor.