„Istoricul locaţiilor“

11
Pentru orice dispozitiv – activaţi browserul şi accesaţi myactivity.google.com (pentru asta trebuie să fiţi conectat la Google). În meniul din stânga sus, mergeţi la “Controlul activităţii – “Activity Controls”. Dezactivaţi atât “Activitatea pe Web şi la aplicaţii”, cât şi pe “Istoricul locaţiilor”.
Acest lucru ar trebui să împiedice stocarea marcărilor de locaţie în contul vostru de Google. După ce aţi făcut acest lucru însă Google vă va avertiza că unele dintre serviciile sale nu vor funcţiona la fel de bine cu aceste setări oprite. În special, asistentul Google sau difuzorul inteligent Google Home nu vor mai funcţiona.

IOS
Pe iOS dacă utilizaţi Hărţi Google, modificaţi setarea locaţiei la “În timp ce utilizaţi” aplicaţia. Acest lucru va împiedica aplicaţia să acceseze locaţia dispozitivului atunci când nu este activă. Accesaţi Setări de servicii de localizare a confidenţialităţii şi de acolo selectaţi Hărţi Google pentru a efectua ajustarea.
În browserul Safari luaţi în considerare utilizarea unui motor de căutare diferit de Google. În Setări Safari – Search Engine, puteţi găsi alte opţiuni precum Bing sau DuckDuckGo. Puteţi dezactiva locaţia în timp ce răsfoiţi prin accesarea site-urilor Safari în Setări de confidenţialitate Locaţie Servicii şi transformaţi-o în “Niciodată”. Însă acest lucru nu va împiedica agenţii de publicitate să afle locaţia dispozitivului pe baza adresei IP de pe orice site web.
ANDROID
Sub pictograma de setări principale, faceţi clic pe “Securitate şi locaţie”. Derulaţi în jos până la poziţia “Confidenţialitate”. Bifaţi opţiunea “Locaţie”. Puteţi să îl dezactivaţi pentru întregul dispozitiv.
Utilizaţi permisiunile la nivel de aplicaţie pentru a dezactiva accesul la diverse aplicaţii. Spre deosebire de iPhone, nu există nicio setare pentru “În timpul utilizării”. Nu puteţi dezactiva serviciile Google Play, care furnizează locaţia voastră altor aplicaţii, dacă părăsiţi serviciul respectiv.De asemenea, puteţi să dezactivaţi dispozitivul de localizare aproape complet de la Setări de servicii de localizare a confidenţialităţii. Atât Hărţi Google, cât şi Hărţi Apple vor continua să funcţioneze, însă nu vor şti unde vă aflaţi pe hartă şi nu vă pot oferi indicaţii de orientare.
Cum ştergem istoricul locaţiilor
Pentru orice dispozitiv: Pe pagina myactivity.google.com, mergeţi la istoricul locaţiilor, iar de acolo vă selectaţi perioada în care vreţi să vi se şteargă urma şi apoi daţi „delete”.
via: adevarul.ro