• Prima metoda de a verifica daca un iPhone este nou, sau reconditionat, este prin verificarea numarului trecut in sectiunea Model din aplicatia Settings, Configurari, a iOS. Veti gasi informatiile acestea in Settings > General > About, Configurari > General > Informatii, iar daca faceti scroll mai jos veti vedea o intrare care are numirea Model, un cod fiind specificat acolo.
Important este sa va uitati la litera cu care incepe acel cod, deoarece in baza ei va puteti da seama daca al vostru iPhone este unul complet nou, sau reconditionat. Mai exact, iata ce va indica literea de inceput a codului mentionat de catre Apple in dreptul informatiilor despre Model:
M – unitate noua;
F – unitate reconditionata;
N – unitate inlocuitoare, in baza garantiei, cel mai probabil tot reocnditionata. iphone verifica nou reconditionat
iphone verifica nou reconditionat
Cand un iPhone este inlocuit in baza garantiei compania Apple ofera o unitate reconditionata in loc, dar in rare cazuri exista posibilitatea ca o unitate complet noua sa fie oferita de catre cei din Cupertino. Aceste situatii sunt de obicei intalnite cand vorbim despre un model nou al iPhone care a fost lansat de putin timp si nu exista unitati reconditionate disponibile.
  • Cea de-a doua metoda de a afla daca un iPhone este nou, sau reconditionat, are la baza numarul serial care se regaseste sub cel Model, iar importanta sa este mai mare decat cea a codului de model. Numarul serial este cel folosit de catre Apple pentru a identifica telefoanele iPhone, el putandu-ne spune cand a fost activat pentru prima oara telefonul si cat mai beneficiaza de garantia Apple.
Avand numarul serial in fata, trebuie doar sa accesati aceasta pagina si sa il introduceti, Apple spunandu-va cand a fost activat telefonul iPhone si cat mai beneficiaza de garantie. Daca unitatea voastra a mai fost activata inainte de a il cumpara, atunci stiti ca ea este reconditionata(daca ati primit-o in garantie), insa daca nu exista data de activare, atunci unitatea este una complet noua.