Invitel Tavkozlesi

15
Autoritatea de Concurență din Ungaria a aprobat tranzacția, dar cu condiția ca Digi să vândă în cel mult 6 luni rețelele Invitel din 16 localități și să nu prelungească contractele de închiriere încheiate cu operatorii independenți de comunicații electronice fixe din 23 de localități din Ungaria.
În vară, Digi a anunțat o tranzacție surpriză, respectiv cumpărarea, cu 140 de milioane de euro (prețul anunțat atunci), a Invitel Tavkozlesi. Digi Communications este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații din România și Ungaria, fiind o companie înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează cea mai mare afacere, compania RCS&RDS, ce deține cea mai mare rețea de cablu TV din România și a patra companie de telefonie mobilă, Digi Mobil.
Compania preluată de Digi face parte din Grupul Invitel și este unul dintre operatorii cheie pe piața de telecomunicații din Ungaria, derulând afaceri de peste 20 de ani. Are un portofoliu de clienți rezindențiali și de tipul întreprinderilor mici și furnizează servicii multimedia și de divertisment, precum televiziune digitală și HD interactive, internet rapid, telefonie fixă.
Finalizarea tranzacției era inițial preconizată pentru 14 martie 2018. Autoritatea de Concurență din Ungaria a aprobat tranzacția, dar cu condiția ca Digi să vândă în cel mult 6 luni rețelele Invitel din 16 localități și să nu prelungească contractele de închiriere încheiate cu operatorii independenți de comunicații electronice fixe din 23 de localități din Ungaria.