Huawei interzis in Noua Zeelanda

14

Noua Zeelanda a afirmat ca interzicerea folosirii echipamentelor de telecomunicatii ale chinezilor are la baza protejarea sigurantei nationale, adica exact acelasi motiv pentru care SUA si Australia au luat decizii similare. Practic, orice operator va incerca sa foloseasca echipamente ale Huawei pentru a crea retele 5G in tara se va lovi de un refuz al autoritatilor de a permite asta, totul pentru a proteja cetatenii de supravegherea facuta de catre guvernul chinez.

Zvonuri aparute dupa publicarea acestei decizii sustin ca guvernul din Noua Zeelanda ar fi dispus sa coopereze cu compania pentru a rezolva problemele de care este acuzata, si a permite candva folosirea echipamentelor pentru retele 5G. In ciuda faptului ca fost interzisa in trei tari importante, compania Huawei se lauda cu faptul ca a livrat 10.000 de echipamente de telecomunicatii 5G in afara Chinei, unele dintre ele ajungand cel mai probabil si in Romania.

Din pacate pentru toata lumea, aceste acuzatii au, cel mai probabil, la baza si ceva real, iar asta inseamna ca e foarte posibil ca guvernul chinez sa monitorizeze cetatenii din diverse tari de pe glob in momentul de fata. Stiu ca multora nu le pasa de faptul ca sunt monitorizati de catre chinezi, dar daca exista adevar in tot acest scandal, atunci Huawei are produse care ar trebui evitate, de la cel mai simplu si pana la cel mai complex dintre ele.