Trei studenţi din Danemarca s-au gândit la o aplicaţie care să recompenseze utilizatorii atunci când nu folosesc smartphone-ul. Numele acesteia este Hold şi este accesibilă pentru moment doar studenţilor din Suedia, Danemarca, Norvegia şi în curând Marea Britanie (iOS şi Android).

Cum funcţionează aplicaţia ? Este foarte simplu. Pentru fiecare 20 de minute în care tinerii nu îşi folosesc smartphone-ul, se acumulează 10 puncte în contul de utilizator. Important de menţionat că punctele se acordă doar pentru intervalul orar 07:00 – 23:00. Punctele strânse se pot folosi ulterior pentru achiziţia de diverse recompense: popcorn sau bilete la cinema, cafele în reţeaua Caffe Nero, discount-uri pe Amazon sau cărţi ce pot fi donate şcolilor prin intermediul UNICEF. De exemplu, două cafele gratuite costă 300 de puncte, adică echivalentul a 6 ore de neutilizare a smartphone-ului.

Hold este destul de populară în ţările nordice, având peste 120.000 de utilizatori activi. Cei trei tineri cu iniţiativă nu se vor opri aici şi îşi doresc să dezvolte aplicaţia şi în afara sferei academice.