Lansată la începutul acestei luni, HeyCar are deja listate 50.000 de vehicule şi speră să tripleze această cifră până anul viitor. Pe termen mediu şi-a propus să ajungă până la 300.000 de listări, a declarat Christian Dahlheim directorul de vânzări de la Volkswagen Financial Services, citând faptul că pe platforma rivală mobile.de sunt listate aproximativ 1,2 milioane de vehicule. Dahlheim a subliniat că spre deosebire de platformele rivale, HeyCar nu va avea mesaje publicitare şi de asemenea va fi deschisă şi pentru dealerii de automobile non-VW.

Volkswagen Financial Services, care în 2016 a fost responsabilă pentru 14% din profitul operaţional de 14,6 miliarde de euro înregistrat de grupul Volkswagen, se ocupă de operaţiunile bancare şi de leasing ale grupului auto german.

Graţie celor cinci mărci principale de autovehicule pentru pasageri, VW, Audi, Porsche, Skoda şi Seat, grupul Volkswagen este responsabil pentru aproximativ 40% din vânzările de automobile second hand de pe cea mai mare piaţă auto din Europa.