Goodbye Gothaer

26

„În contextul implementării strategiei Gothaer 2020, Grupul Gothaer şi-a revizuit în detaliu activităţile din Europa de Est şi a decis să îşi concentreze resursele pe piaţa germană. În consecinţă, Gothaer România va dezvolta şi implementa o strategie ce vizează o reaşezare ordonată a activităţilor companiei din România, strategie care va fi anunţată în primul trimestru din 2019. Poliţele în vigoare şi dosarele de daună ce pot apărea în perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi bineînţeles administrate în desfăşurarea normală a activităţii societăţii. Planurile Grupului Gothaer în România sunt şi vor continua să fie executate în conformitate cu prevederile legale aplicabile şi normele Solvency II, ţinând cont de cele mai bune interese ale clienţilor săi şi centrate pe ei în toate activităţile”.

„Aceasta nu a fost o decizie uşoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani, înregistrând ritmuri de creştere ridicată a volumelor de prime şi având o echipă dedicată”, explică Christopher Lohmann, Preşedintele Consiliului de Administraţie. „Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere şi a întregii echipe. Însă după ce am comparat evoluţia pieţei în ultimii ani, rezultatele atinse până acum şi perspectivele pentru Gothaer Asigurări Reasigurări, a devenit clar faptul că aşteptările iniţiale ale Grupului Gothaer pe piaţa de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură”.

Gothaer Asigurări Reasigurări este subsidiara din România a Grupului Gothaer, una dintre cele mai importante companii mutuale de asigurări din Germania. Cu aproape 200 de ani de experienţă în asigurări, Grupul Gothaer are peste 4,3 milioane de clienţi, gestionând un portofoliu de active de peste 28 de miliarde de euro şi prime brute subscrise anuale de aproximativ 4,4 miliarde euro. Gothaer Asigurări Reasigurări activează în România de peste 5 ani şi, în această perioadă, a plătit aproximativ 50 de milioane de euro în peste 32.000 de dosare de daună, respectându-şi obligaţiile contractuale faţă de peste 375.000 de clienţi unici, în toate liniile de afaceri, inclusiv garanţii şi asigurări agricole.

Protecţia în reasigurare a societăţii, a expunerilor şi obligaţiilor asumate atât de la clienţi persoane fizice cât şi juridice, este mai departe securizată de reasiguratori renumiţi pe plan internaţional, cotaţi de agenţii de rating reputate cu cel puţin A-, întărind astfel stabilitatea financiară a Gothaer Asigurări Reasigurări, dă asigurări compania.