Cum afli ce consumă bateria pe Android

La Android e ceva mai problematică aflarea. Adică tot vezi, dar sunt într-un fel pașii pe Android direct de la Google și altfel sunt pe versiunile diferite pe care Samsung, Huawei sau LG le au pe telefoanele lor.

Oricum, în Settings, ai opțiunea Battery (uneori în Device, alteori în Power, iar la unele e în primul meniu care apare). Pe Huawei, de exemplu, pe care am și ilustrat informațiile, te întâmpină un ecran cu procentajul rămas, cu opțiunile de economisire, iar în josul paginii ai Consumption level. Nivelul de consum este în toate versiunile. Odată accesată rubrica, vezi distribuția pe hardware și software.

La hardware intră modulele GPS, WiFi, Bluetooth sau ecran. Firesc, ecranul consumă cel mai mult. Vezi, totodată, și care este consumul când telefonul nu e folosit.

Problema e la software. Cel mai probabil, la tine ca la mine, Facebook e în top. Mai găsești aici browser, Instagram, diverse alte aplicații din sistemul de operare. Pe Android, ca să nu-ți mai consume, le poți limita funcționarea, le poți opri o perioadă sau le poți opri imediat ce telefonul e blocat. Multe consumă baterie și în fundal, fie pentru actualizări, fie pentru sincronizare cu serverele companiei care le furnizează.

Cum vezi ce consumă bateria pe iPhone

Cum orice iPhone are același sistem de operare, atât timp cât Apple trimite actualizări, pașii sunt aceiași și destul de simpli: Settings – Battery (cu un scroll prin lista de opțiuni) – și la bază ai toate informațiile necesare.

Vei vedea câtă energie au consumat aplicațiile pe ecran, dar și în fundal. Așa poți vedea și cam câte minute îți consumă zilnic din timpul tău Facebook, de exemplu, sau Safari, dacă apeși pe pictograma ceasului din dreapta sus. Poți vedea distribuția pe 24 de ore sau pe șapte zile.

Iar la baza acestei pagini vezi timpul total în care telefonul a consumat energie: ai Usage, adică timpul în care l-ai folosit, și ai Standby, adică cel în care a fost blocat și nefolosit. Firesc, cel din urmă va fi mai mare, asta dacă nu ești un power user.

Indiferent de platforma pe care ești, și de producătorul telefonului, două lucruri ar trebui să faci: să activezi afișarea procentului de baterie, ca să știi cât mai ai până nu mai ai nimic, dar și care sunt modurile de conservarea a bateriei. Pe iPhone e simplu, e unul singur, pe Huawei, Samsung sau HTC sunt mai multe și ar trebui să treci prin toate să vezi cum funcționează.

via:playtech.ro

Share This