Fitbit versa vs Fitbit Versa Lite: pierzi mult prin obținerea celei mai ieftine?

13


Fitbit oferă acum două versiuni ale Fitbit Versa, cu modelul standard alăturat de Fitbit Versa Lite.

După cum sugerează și numele, acesta din urmă este o versiune mai ieftină a smartwatch-ului, cu unele caracteristici îndepărtate. Dar ce lipsește aici? Ce ramane? Cum diferă prețurile? Și cum altfel se compară?

Răspundem la toate cele de mai jos, pe măsură ce comparăm și contrastăm Fitbit Versa cu Fitbit Versa Lite în toate domeniile care contează.

Fitbit versa vs Fitbit Versa Lite design și ecran

Versa are mai multe butoane, dar altfel arată similar. (Image credit: TechRadar)

Versa are mai multe butoane, dar altfel arată similar. (Image credit: TechRadar)

Versiunile Fitbit Versa și Fitbit Versa Lite au un design foarte asemănător, atât de mult încât este puțin probabil să le puteți spune la prima vedere.

Amândouă au un corp din aluminiu dreptunghiular cu colțuri rotunjite, în timp ce standardul Fitbit Versa are trei butoane pentru a vă ajuta să navigați – cu două pe marginea dreaptă și una pe partea stângă – Fitbit Versa Lite are doar un buton, cele două pe dreapta absent.

Cele două modele sunt disponibile și în culori diferite, iar Fitbit Versa vine în toate negru sau cu o curea de piersic și un corp de aur de trandafir sau gri cu un corp de argint, în timp ce Versa Lite vine în alb cu un corp de argint, liliac cu un corp de argint, dud sau albastru de port.

Versa Lite are doar un buton, dar vine într-o gamă mai largă de culori. Image credit: TechRadar

Versa Lite are doar un buton, dar vine într-o gamă mai largă de culori. Image credit: TechRadar

Curelele în toate cazurile sunt siliconice, deși există și o versiune specială Fitbit Versa, care vine cu o curea usor clasificată în cărbune sau lavandă.

Merită remarcat faptul că atât Fitbit Versa, cât și Fitbit Versa Lite sunt rezistent la apă până la adâncimi de 50 de metri.

În ceea ce privește ecranul, este un ecran pătrat de 1,34 inch 300 x 300 LCD pe ambele ceasuri și în ambele cazuri este un afișaj color. Ecranul de pe ambele ceasuri poate atinge, de asemenea, 1000 nits de strălucire și utilizează geamul Gorilla 3 pentru protecție, deci nu prea avem de ales aici.

Fitbit Versa vs Fitbit Versa Lite specificații și caracteristici

Nu puteți efectua plăți fără contact cu Versa Lite. Image credit: TechRadar

Nu puteți efectua plăți fără contact cu Versa Lite. Image credit: TechRadar

Caracteristicile principale ale Fitbit Versa Lite includ pași și urmărirea caloriilor, urmărirea somnului, monitorizarea ritmului cardiac, mai mult de 15 moduri de exercițiu, notificări de la telefon, acces la aplicații și fețe de ceas și urmărirea sănătății feminine.

Standardul Fitbit Versa oferă în mod surprinzător toate acestea, dar oferă în plus programe de antrenament ghidate pe ecran, vă permite să stocați și să redați muzică, să efectuați plăți fără contact cu Fitbit Pay și să vă spuneți câte etaje ați urcat.

În plus, în timp ce ambele îmbrăcăminte sunt în siguranță la înot, numai standardul Versa va urmări efectiv turele dvs. în piscină.

Fitbit versa vs baterie Fitbit Versa Lite

Cele două îmbrăcăminte au o viață similară a bateriei. Image credit: TechRadar

Cele două îmbrăcăminte au o viață similară a bateriei. Image credit: TechRadar

Durata de viață a bateriei este evaluată de Fitbit la patru sau mai multe zile atât pentru Versa, cât și Versa Lite, deși acest lucru va depinde, desigur, de modul în care le folosiți.

În testele noastre, aceste revendicări se mențin în cea mai mare parte, ceea ce înseamnă că cele două îmbrăcăminte au o durată de viață similară a bateriei, deși Versa Lite poate fi ușor mai bună, așa cum am descoperit de multe ori că am putea obține 4-5 zile de la aceasta, în timp ce standardul Versa -4.

Fitbit Versa vs preț Fitbit Versa Lite

Versa costă puțin mai mult decât Lite. Image credit: TechRadar

Versa costă puțin mai mult decât Lite. Image credit: TechRadar

În timp ce cele mai multe lucruri au ieșit în favoarea Fitbit Versa, prețul este un lucru care nu este, deoarece costă 199,99 lire / 199,95 dolari / AU 299,95 dolari, în timp ce Fitbit Versa Lite este de 159,95 dolari / 149.99 dolari / 249.95 dolari.

Astfel, Fitbit Versa Lite costă în jur de 25% mai puțin în majoritatea regiunilor. Acestea fiind spuse aici, este vorba despre toate RRP despre care vorbim, dar am văzut deja versiunea standard Versa, la fel de scăzută ca vânzările de 135.99 RON / 145 USD. Desigur, noul Fitbit Versa Lite va fi, de asemenea, redus, de asemenea, în timpul perioadelor de vânzare, dar dacă nu, atunci ar putea fi uneori o vânzare grea.

La pachet

În cele din urmă, cele mai mari diferențe dintre Fitbit Versa și Fitbit Versa Lite sunt cele care susțin plățile și muzica fără contact, dar costă un pic mai mult.

Există și alte diferențe, care acoperă caracteristicile, durata de viață a bateriei și design-ul, toate pe care le-am evidențiat mai sus, dar ele sunt în mare parte minore.

Prin urmare, decizia este cu adevărat cât de mult merită aceste caracteristici suplimentare. Dacă doriți cu adevărat să mergeți apoi la Versa, dar dacă nu sunt lucruri pe care le-ați folosi mult, atunci Versa Lite este la fel de bun în majoritatea modurilor și, în general, costă mai puțin.Source link

Continut preluat si tradus automat de Google Translate