Farurile inteligente

9

Farurile proiectează pe carosabil nu doar direcția în care se va efectua virajul, ci și intenția de a accelera și cea de a opri.

Proiecția reprezintă o serie de cinci dungi paralele care indică următoarea manevră pe care mașina autonomă o va face. Când sistemul pregătește un viraj la dreapta, dungile se curbează în acea direcție, într-un mod vizibil și sugestiv pentru pietonii din apropiere. Același lucru se întâmplă pentru virajul la stânga.

Proiecția anunță și intenția mașinii de a accelera. În acest caz, dungile se distanțează unele de altele, proiecția extinzându-se pe o lungime mai mare. În situația opusă, când sistemul autonom urmează să frâneze, liniile luminiase de pe carosabil se apropie, se comprimă, transmițându-le pietonilor de pe trecere că pot traversa fără grijă.

„Precum orice tehnologie nouă, oamenii trebuie să învețe să aibă încredere în ea. Când vine vorba despre vehicule autonome, pietonii trebuie să se simtă în siguranță traversând strada. Această muncă de pionierat reprezintă baza dezvoltării continue a felului în care mașinile autonome vor interacționa cu oamenii în viitor’.