Este posibil ca Barbie să nu fie încă din dulap, dar fanii ei sunt sigur

12


A existat vreodată un adevărat homosexual păpuşă?

Ei bine, da și nu. În 1977, "Gay Bob" comercializată ca prima păpușă homosexuală din lume, a fost vândută prin anunțuri prin poștă în reviste homosexuale. Și sunt sigur că Mattel încă mai gândește "Cercei Magic Ken" fiasco din 1993, și "colierul" lui.

Dar nu este nimic inerent gay despre păpușile în sine – sunt, totuși, jucării, bucăți de plastic. În același sens, nu este nimic inerent gay despre păpușă colectare ca hobby, ca o pasiune, ca o formă de artă.

Păpușile sunt reflecții culturale ale timpurilor, pentru bine sau pentru mai rău. Dar brandurile de papusi precum Barbie, care sunt simboluri ale feminitatii hiper-heteronormative, au fost recuperate si reinterpretate de catre colectionarii adulti LGBTQ intr-un mod nou. Și nu credeți că companiile de jucării nu sunt conștiente – nu sunt, și sunt absolut implicate.

Mai recent, colectorii principali exprimă acest tip de dragoste și solidaritate, iar în cazul în care se găsește o comunitate, este prin intermediul internetului și al mass-mediei sociale. Acesta este un spațiu în care povestea brandului de jucării a fost, de obicei, în afara mâinilor corporative. Dar companii precum Mattel se află în acest moment, observând aceste comunități de fan-LGBTQ și luptând pentru ochii lor digitali.

Acum, aceasta ar trebui să arate Dreamhouse.

Acum, aceasta ar trebui să arate Dreamhouse.

Venind din dulapul (papusa)

Mulți colectionari adulți aleg păpuși datorită nostalgiei asociate cu colectarea jucăriilor din copilărie. Colectorii mai tineri LGBTQ nu se leagă atât de mult de păpuși nostalgice, cât de mult folosesc social media pentru a se conecta cu alți fani gay.

Utilizator Tumblr @dolljunk, care a adunat Barbies ca un băiețel, a intrat din nou în ea ca un adult tânăr prin fandoare online. "Grupurile de Internet au fost o modalitate excelentă de conectare la alți colecționari. Nici măcar nu am auzit de (social media cu păpuși), să nu mai vorbim de alți colecționari și atunci când am fost la biblioteca locală, am găsit o multitudine de forumuri și site-uri care detaliau modul în care oamenii colectau păpuși cum ar fi personalizarea, fotografia și numeroasele ghiduri pentru eliberarea de păpuși. Chiar mi-a deschis ochii spre o altă parte de a juca și de a vedea păpuși.

Colecții LGBTQ identifică, de asemenea, mesajele cu privire la francizele mai noi de păpuși și potențialul pentru ceea ce pot reprezenta păpușile. Colectorii Monster High sunt, în special, Millenniali, care nu au crescut niciodată cu păpușii, dar cu care identitatea mărcii a rezonat.

Dott, o colecție de păpuși activă pe social media, a prezentat colecția ei, spunând: "Îl colectez mai mult pe Monster High, dar sunt câteva Barbies, Ever After Highs și Descendenții care sunt împrăștiați acolo". Referindu-ne, toate aceste mărci au fost create după 2009. "Monster High se concentrează pe mine pentru că … bine, cred că mă conectez cu cel mai mult. Spre deosebire de o multime de colectionari de papusi, imi place aspectul lorei la fel de mult ca, daca nu chiar mai mult, decat papusile reale. Și există ceva despre mass-media din domeniul mass-media pe care tocmai am adorat-o. "

Într-un de la Universitatea din Connecticut, intitulată "Valoare identității ciudate în Fandom Monster High,“ autorul Sara Mariel Austin a scris că recentele campanii publicitare ale lui Monster High susțin: "Suntem monștri. Suntem mândri". Rasa, etnia și dizabilitatea sunt codificate în păpuși ca puncte de vânzare. Aducerea Monster High este, în parte, acea identitate politică și celebrarea diferenței … "

Dacă mesajele intrinseci pentru aceste identități de brand sunt așa, nu e de mirare că colecționarii de papusi LGBTQ se conectează cu aceste păpuși la un nivel emoțional. Comunitatea păpușilor social media cum ar fi "Dollblr" și "Dollstagram" au inspirat și alte căi pentru un grup care este în mod tradițional marginalizat să se exprime.

O pasiune pentru modă: arta păpușii și expresia

Colectarea de păpuși este, în mod inerent, cel puțin oarecum escapistă. Există ceva care se simte revoluționar în a fi bombardat în mod constant cu trupurile idolatrizate și viața heterosexualilor cisgender pe social media, și apoi "înșelăci! O să iau această jucărie, să fac o reprezentare a mea și să-mi imaginez o nouă lume cu ea ".

Folosirea păpușilor ca formă de artă – prin medii, cum ar fi fotografierea, fabricarea de haine, personalizarea / modificarea și fanart – permit colecționarilor LGBTQ să imagineze o lume fără masculinitate toxică. Crearea unei arte de păpuși în lumea online și pentru o lume online îi permite un spațiu sigur pentru oameni să "joace" literalmente cu propria lor feminitate și să submineze rolurile de gen în măsura în care consideră potrivit.

"Este ceva care este o evadare drăguță din viața reală? Nu ne îngrijorează chestiile homosexuale dacă reorientăm un cap de păpușă, pentru că continuăm să ne prindem degetele de la accident, iar încheieturile și palmele noastre sunt dureroase de la folosirea cleștilor. Cu toată seriozitatea, cred că este o formă de auto-exprimare ", a declarat Dott pentru Mashable despre arta fizică a modificării și personalizării păpușii.

Modul în care @dolljunk se conectează la colecția sa emoțională prin artă este similar. "Papucii și colecția de jucării sunt o mare priză creativă … și pot să cuprindă designul de modă, coafura și pictura / machiajul feței, oferind în același timp o modalitate de a crea elemente noi", a spus el.

"Mi-a determinat să devin tot mai sigur în identitatea și interesele mele, deoarece Barbie, pentru bine sau pentru rău, este un simbol al hiperfemininității care nu permite niciun loc de masculinitate toxică în lumea ei. aspectul feminin și interesele a fost un mare contribuitor la acceptarea sexualității mele ca fiind un aspect intrinsec al minei care nu a trebuit să fie schimbat ", a spus @dolljunk.

Și pentru mulți oameni LGBTQ, în special băieți gay și trans fete, este incredibil de important. Chiar și Carlyle Nuera, care este acum designerul de plumb pentru Barbie Signature la Mattel, vede creșterea acestor comunități media sociale ca fiind înrădăcinată în experiențele colective din copilărie.

"Ei generează această lume fantastică, această frumusețe căreia nu au avut niciodată acces la ea ca pe un copil".

"Cred că pentru mulți dintre noi, în moduri diferite, din diferite motive, ne simțim reprimați în creștere", a spus Nuera. "În funcție de casele noastre, situația familială, s-ar putea să nu ne simțim în siguranță în a ne exprima. Cred că o mulțime de oameni, atunci când încep să aibă venituri, pot să creeze o lume fantastică, această frumusețe pe care niciodată nu au avut acces ca pe un copil. Ei o pot vedea – și cred că pot să o creeze cu propriile păpuși, prin personalizarea propriilor păpuși sau prin fotografie. Și apoi, de asemenea, pentru a împărtăși cu alte persoane, pentru că vă puteți conecta cu alte persoane (pe social media). "

Papucii sunt umanoizi, deci este ușor să ne proiectăm dorințele, dorințele și visurile. Și dacă le schimbăm destul de mult asemănarea, ei ne pot învinge în moduri pe care sperăm că societatea o va face într-o zi.

Viața în Dreamhouse trebuie să fie așa drept?

Companiile de jucării, însă, își creează deja propriile lumi miniatură, cu propria lor identitate pentru păpuși, prin intermediul mijloacelor de legătură. Cu diferite destinații și extensii ale mărcii lor, își impun propriile semnificații asupra produselor. Mattel și Hasbro, de exemplu, au propriile emisiuni TV și filme. Barbie are seria Netflix Viata in casa de vis; Monster High și Ever After High au avut propriile lor filme și site-uri web, iar Hasbro are succesul masiv Micul meu ponei: Prietenia este magică serie.

Aceștia au, de asemenea, conturi mediatice de tip flashy, cu o fotografie de modă bună și interacțiuni pline de spirit. Barbie este acum un Instagram , precum și a cu propriile serii YouTube populare. Mattel a fugit odată un întreg Monster High din univers prin contul lor Tumblr.

Prezența companiilor de jucării pe social media este totuși interesantă, având în vedere că varsta minima pentru Instagram, Tumblr și Facebook este de 13 ani. Deci cine este publicul pentru aceste conturi de păpuși de marcă?

În timp ce aceste companii nu doresc să riscă să-și alieneze părinții care cumpără păpuși ca jucării pentru copiii lor, este, de asemenea, corect să spunem că doresc să capteze acest interes LGBTQ pentru adulți în produsele lor. Au fost parteneriate de brand ca și cu Crayola, destinat exclusiv comercializării către copii. Dar când ai colaborat cu Mattel cu Lady Gaga Născut această fundație Way pentru Monster High, este evident că aceștia petrec cel puțin un timp gândindu-se la mesajele lor, care pot fi vizate subtil în comunitatea LGBTQ.

Mai ales că într-o mulțime de francize media, există a greu concentrați-vă asupra mesajelor despre faptul că sunteți voi înșivă, acceptați alții și sărbătoriți diferențele noastre – lecții minunate pentru copii, desigur, dar toate acestea.

Milissa C. este un mare fan al Monster High și Barbie: Viața în Dreamhouse serie, alături de colectarea păpușilor. Ea crede că legătura dintre branduri și fani este deliberată. "(Noi) membrii comunității LGBT + sunt adesea făcuți să simtă că nu suntem normali datorită sentimentelor și identităților noastre. Monster High încurajează oamenii să sărbătorească ceea ce le face unice," defecte ciudate "(după cum spune personajul principal Frankie Stein ) și toate comunitățile de colectare a păpușilor LGBT + păpuși cu siguranță imaginați-vă mai mult din păpuși ca să se reprezinte. De fiecare dată când văd un post de la conturile oficiale Barbie Instagram unde este Barbie evident având o întâlnire de noapte cu o prietenă doamnă, cred – regina bi! "

Conectarea la povestiri cât mai mult sau mai mult decât la păpuși este o celebrare a identității LGBTQ, în cazul lui Dott. "În mare parte, deoarece întregul concept al lui Monster High este centrat în jurul îmbrățișării cine sunteți. În plus, a fost interesul meu deosebit când mi-am dat seama că sunt lesbiană. Mattel nu ne-a dat niciodată niciun personaj homosexual în această franciză, dar mi se pare că se mișcă profund că o mulțime de lesbiene / bi fete se văd în personaje ca (fiica lui Omul Wolf) și (fiica lui Boogyman). "

Cu toate acestea, are dreptate – reprezentarea până acum nu a fost atât de explicită. Există o linie între folosirea metaforelor largi pentru a ilustra concepte mari (în principal pentru copii) și pentru a permite existența diversității lumii reale și a fi văzută pe ecranul mic.

În ciuda faptului că este departe de demografia țintă, @dolljunk spune că mediile de jucărie de brand "influențează sau recontextualizează desenele de păpuși pe care le colectez. O piesă bună de legare a jucăriilor în mass-media îi încurajează adesea publicul să investească în universul pe care l-au creat și l-am văzut rezultând de la copii la colecționari adulți pentru a-și crea personaje fanart sau fan. Acestea fiind spuse, în viitor sper într-adevăr că sunt capabile să inoveze și să se modernizeze pentru o audiență în continuă schimbare într-o lume cu atitudini și valori în schimbare ".

Din episodul Ever After High,

Din episodul Ever After High, "Jocuri Dragon". Aceasta trebuia să fie "CPR". Da, sigur.

Imagine: NETFLIX / MATTEL

Dott spune că întotdeauna speră la o incluziune mai explicită. "Puneți câteva personaje canon LGBT în francizele pentru păpuși și jucării. Arătați copiilor că este bine să fiți gay sau bi sau trans! Nu trebuie să fie ceva mare; poate că un personaj de băiat are o bătaie de copil la un alt băiat, știi? Doar ceva atât de mic pentru ca mingea să se rostogolească. Companiile trebuie să facă mai bine. "

Nu are o reprezentare LGBTQ a canonului, nu este unică pentru media păpușilor, ci pentru că companiile au deschis ușa introducând aceste mesaje față și centru, colectorii păpușii se angajează cu mass-media ca o modalitate de recuperare a identității și apoi împing reprezentarea mai mult decât permite canonul pentru. Companiile de jucării o datorează, în mod evident, atât copiilor, cât și adulților, LGBTQ și nu, pentru a-și intensifica imaginile cu privire la diversitate, deoarece aceștia deja pun la dispoziție linia.

Se înregistrează progrese, încet, dar sigur. Sunt provenind din figuri proeminente ale IRL și personaje fictive care sunt LGBTQ. Anul trecut pe Instagram, Barbie purta o cămașă care spunea Chiar și în mass-media legate de păpuși, companiile încep să testeze apele – în 2016, seria de filme a lui Mattel bazată pe linia păpușilor pentru Ever After High între două prințese.

Pentru mulți colecționari, nu mai este suficient să admirați și să adunați aceste figuri de modă. Ei vor să se vadă în păpușile pe care le proiectează de zeci de ani.

Deci, în timp ce așteptăm următoarea mișcare a brandurilor, cultura homosexuală va continua să pretindă păpuși, deoarece știm în inimile noastre că sunt al nostru ca și al celorlalți. Barbie? Mai mult ca Bar-bi.

Încărcări% 252fvideo uploaders% 252fdistribution thumb% 252fimage% 252f90626% 252f1b4f80b7 49d4 4faf be80 2ddd3ca01e64.jpg% 252foriginal.jpg? Signature = wvyndatmihdfinh8ghh4rvqpknc = & source = https% 3a% 2f% 2fblueprint api production.s3.amazonawsSursa link

Continut preluat si tradus automat de Google Translate