Epson Ecotank L805

15

Revoluția digitală a făcut ca fiecare posesor de aparat foto sau smartphone să fie acum un mini-fotograf. Amintirile rămân doar niște biți, la care oricum rar ne întoarcem, pe care le pierdem atunci când se strică vreun hard-disk sau ratacim stick-ul pe care le ținem.

Grupul japonez Epson a venit cu o inovație: nu mai ai nevoie de cartușe pentru imprimare. Desigur, ai nevoie de culoare în continuare, căci nimic nu se creează din nimic (după cum ne zice termodinamica).

Cartușele sunt înlocuite cu rezervoare de culori, pe care le poți reumple cu unele achiziționate din comerț.

Fata de imprimantele clasice, care vin cu trei cartușe (RGB – roșu, verde, albastru) sau cele care acoperă spectrul CMYK (cyan, magenta, galben și negru), imprimanta celor de la Epson vine cu șase culori, dintre care două magenta.Acest lucru asigură o gamă foarte mare de culori disponibile, ca un fel de HDR pentru hârtie.

Imprimanta mai dispune și de conectare wireless, astfel că îți poți printa fotografii direct din telefon.

Imprimanta scoate fotografii care par mai frumoase pe hârtie decât pe ecranul telefonului sau calculatorului. Durata în sine de scoatere a pozei este destul de mare, de 1-2-3 minute, în funcție de mărimea acesteia.

Durata e mare, iar setările sunt necesare, tocmai pentru a asigura o calitate foarte mare.

Imprimanta în sine costă în jur de 1.350 de lei la Emag.

Un tub de culoare costă în jur de 42 de lei, astfel că toate cele șase ar veni aproximativ 250 de lei.

Hârtia foto Epson costă și ea între 50 și 60 de lei un pachet de 100 de coli de format 10 x 15 centimetri.

Imprimanta Epson Ecotank L805 este recomandată, astfel, celor care sunt pasionați de fotografie și vor să își țină amintirile și pe un format fizic.