DND 2.0 

17

Noul regulament al unei autoritati de telecomunicatii dintr-o anumita tara i-ar putea crea probleme companiei Apple. Daca nu se supune acestui regulament, este posibil ca compania din Cupertino nu isi va mai putea vinde iPhone-urile in respectiva tara, pentru ca vor fi interzise.

Practic, Autoritatea de Reglementare a Telecomunicatiilor din India solicita companiei Apple sa permita aparitia unei aplicatii de iPhone denumite DND 2.0 pe App Store.

Aceasta este o aplicatie anti-spam care blocheaza apelurile in India, impiedicand apelurile si mesajele de telemarketing nedorite. Cu toate acestea, Apple pare sa fie reticenta in a permite aplicatiei de iPhone sa apara pe App Store, pentru ca compania spune ca ii incalca politica de confidentialitate.

India Today mentioneaza ca, “Fiecare furnizor de acces trebuie sa se asigure, in termen de 6 luni, ca toate smartphone-urile – inregistrate in reteaua sa – accepta permisiunile necesare pentru functionarea acestor aplicatii. Daca aceste dispozitive nu permit functionarea acestor aplicatii, furnizorii de servicii pot, la ordinul Autoritatii, sa interzica aceste dispozitive in retelele lor de telecomunicatii”.

Apple a colaborat cu inginerii guvernamentali din India pentru a gasi modalitati de a permite aplicatiei de iPhone sa apara pe App Store fara a incalca confidentialitatea utilizatorilor, dar ramane de vazut daca vor putea veni cu o solutie pentru ca iPhone-urile Apple sa nu fie interzise in India.